Týmy U12 a U11 minulý týden absolvovaly své soustředění v Kožlanech. Od prvních dní se jelo na plno. Kluci absolvovali mezi 5-6 hodinami tréninků denně. Nutno dodat, že nejen basketu. Každodenní náplní byla atletika s profesionálním atletickým trenérem, se kterým jsme nastartovali spolupráci, dále pak bylo posilování s vlastním tělem primárně cvičením CORE a závěr vždy patřil až čtyřiceti minutovému protažení.


Mino basket, jsme poctivě tmelili také partu karetními hrami, sledováním filmů a hraním deskových her. Samozřejmostí byly ptákoviny a koniny mnoha druhu. Nic méně když to přesáhlo hranice, tak zasáhla ruka zákona a lajny v tělocvičně se mohli těšit na běžce J

Nyní je třeba v rozdělané práci pokračovat a nenechat nabité zkušenosti usnout. Oba celky již v dalším týdnu čekají 3 tréninkové jednotky a příprava na první předsezónní turnaje.

Komentář trenéra: tak především bylo vidět, že kluci jsou zas o rok starší. Mnohem více zvládli a více vydrželi. Jejich píle a nadšení bylo pro všechny trenéry velkou odměnou a radostí. Sem tam to sice zaskřípalo nějakou tou koninou, ale tu jsme rychle zvládli na oválu. Dalším krokem v před, byla třídenní přítomnost atletického trenéra, který dal klukům strašně moc. Nejen, že kluky zlepšil v běhu, ale také s nimi absolvoval každý večer strečink a protahování až 40 minut. Nyní musíme na soustředění navázat a poctivě dále trénovat a postupně začít pracovat na herních a taktických věcech, které k basketu zkrátka patří. "

Držte nám palce a LOKOTKA jedééééééééém