Sezona sice pomalu končí, ale náš tým U11 nezahálí. Jednak stále 3x týdně trénuje a snaží se rozvíjet především individuální dovednosti jednotlivce, všestrannost a obratnost. Jenže také rozvíjíme nadšení a morálku.

Na trénink k nám zavítal hráč, který započal své basketbalové kroky v našem klubu a posledních 8 let strávil v zahraničí a především v americké NCAA. Zavítal k nám Jan Švandrlík. Kluci si na Honzu každý připravili zajímavé otázky a jak to tak vypadalo, tak se Honza Švandrlík zapotil více jak na tréninku na univerzitě.


Kluci na Honzu pálili otázky tipu:

Kdy jsi dal prvního bloka?

Kolik nejvíc trojek jsi dal v jednom zápase?

Kolik bodů jsi nejvíc dal?

Kde jsi v NCAA hrál?

V jaké největší hale jsi hrál a před kolika diváky?

Honza poctivě odpovídal a odpovídal a odpovídal. Nakonec klukům připravil i několik driblerských cvičení, které společně s nimi i cvičil. Bylo vidět, jak kluci hltají každé jeho slovo a jak mají oči na vrch hlavy. Jejich nasazení, se kterým nebývá skoro nikdy problém, bylo ještě na vyšším levelu než jindy a trénink krásně plynul.

Celá tato taškařice, kterou jsme klukům připravili, měla za účel jednu jedinou věc. Ukázat jim, že i z Česka, z Plzně a především z Lokotky se může každý z nich dostat do velkého basketbalu.

Takže cesta do NBA není nesmyslem a je jen na nich zda to dokážou.

Komentář trenéra: Když jsme s Jardou Lejskem o návštěvě Honzy na tréninku přemýšleli, tak jsme nevěděli co od toho čekat. Asi jsme se i báli, aby to kluky nenudilo, aby dokázali vyhodnotit, co vše Honza dokázal, ale, jako již mnohokrát nás zase ty „pinďouři“ překvapili. Přes prvotní ostych se rozpovídali a postupem času bylo vidět, jak hltají, co Honza říká. Nakonec bylo i super, že se Honza zapojil i do tréninku a klukům udělal driblerskou rozcvičku. Hoši tak měli možnost vidět, že to co děláme, se dělá i v NCAA a tudíž jsme na dobré cestě. Nakonec byla i sranda, jak se po tréninku kluci bavili v šatně a zážitek z diskuse s Honzou Švandrlíkem mezi sebou po svém rozebírali. Věřím, že nejen je samotné, ale i mě jako trenéra tato skutečnost nabila do další práce a již nyní intenzivně přemýšlím o soustředění a kam zas naší hru posunout.