Minulý víkend se odehrála v Klatovech kvalifikace o žákovskou ligou U15. Našimi soupeři byli BK Klatovy, Sluneta Ústí nad Labem a Levharti Chomutov. Náš tým byl složen na poslední chvíli a hlavně díky pomoci spolupracujícího klubu BK Mariánské Lázně jsme odjeli do Klatov s ambicí postoupit.


Loko x Chomutov  59:65

Hned první utkání nám ukázalo, jak byla tato ambice zkreslená. Kluci bohužel nestíhali skoro v žádné herní dovednosti a jen příkladná bojovnost nás držela v boji o vítězství. Bohužel jme nezvdládli závěr utkání a podlehli našemu soupeři o 6 bodů.

Loko x Sluneta        54:94

Druhé utkání nám opravdu otevřeli oči, jak by se měl hrát žákovský basketbal. Příkladný celoplošný presink, drive od každého hráče a dobře zvolený způsob zakončení nás od prvního okamžiku zaskočilo a tento zápas nakonec skončil debaklem.

Loko x Klatovy         53:63

K poslednímu utkání jsme již nastoupili bez čtyr hráčů základní pětky, kteří se bohužel zranili. Klatovy proti nám hráli ve všech 12 hráčích a naši kluci podali statečný výkon, ale to stačilo jen na deset deficit deseti bodů. Nicméně gratulujeme týmu BK Klatovy k postupu a přejeme jim hodně štěstí v ligové soutěži pro příští rok.