Na kvalifikaci do Opavy jsme odjížděli již v pátek, protože cesta byla velmi náročná tak aby kluci zregenerovali a mohli podat stoprocentní výkon. V pátek hrála své utkání domací Opava proti týmu NH Ostrava. Ačkoliv v poločase vedli domácí rozdílem 10 bodů, Ostrava dokázala prolomit domácí zónovou obranu a nakonec se ona radovala z vítěztsví o 9 bodů.

Náš sobotní zápas s NH Ostrava začal velmi nervózně. Náš soupeř měl výhodu, že už veděl do čeho jde, takže kupil méně chyb. My jsme hráli sice na hranici našich možností, ale nervozita nám tak svazovala ruce, že když jsme mohli jít do většího vedení, přišla hloupá ztráta, kroky, či neuvážená střela a v poločase tedy o bod pro Ostravu. Věděli jsme, že tento zápas bude vyrovnaný až do konce takže bylo důležité udržet koncentraci,  to se nám víceméně povedlo a díky lepší koncovce a dvěma trojkám M.Tkacha jsme nakonec zvítězily rozdílem 8 bodů.

V neděli proti domácím nám tedy stačilo prohrát o 8 a méně bodů. Chtěli jsme hrát na vítěztví a nemuset se stresovat až do poslední chvilky. Samozřejmě opak byl pravdou.... Soupeř bránil 40 minut zónově, což jsme sice veděli ale i tak jsme nebyli moc schopni nabourávat obranu. Opava hrála chytře a agresivně a první čtvrtinu vyhrála 19:11. Bylo vidět, že hráči jsou ještě více svázaní nervozitou než v předchozím zápase, padal jim míč z rukou a proto poločas 42:34 pro soupeře. Do druhé půle jsme chtěli vletět s razancí a otočit utkání v náš prospěch, to se ale nestalo. Soupeř trefil 3 trojky a dostali jsme několik košů s faulem a dvanáct minut do konce jsme prohrávali již o 18 bodů a ješte k tomu se zranil kapitán O. Novotný. Mnozí začali ztrácet naději. Lodivod E.Eisman však vybral svůj time-out, a dokázal najít způsob jak rozbít obranu domácích. Kluci řekli, že ukážou, komu extraliga patří! Tři trojky v závěru 3. čtvtiny znamenali stažení náskoku jen na 12 bodů. Poslední čtvrtina byla opravdu nervy drásající. To co předvedli naši hráči na hřišti, bylo nevídané. Obrovské srdce, odhodlání a  7 trojek v poslední čtvrtině, nám po obrovském dramatu přineslo, sice porážku o 3 body, ale díky náskoku z předchozího zápasu 1. místo v kvalifikaci a extraligu na příští rok! 

Závěrem poděkování patří především všem hráčům, pro které byla sezóna velmi náročná. Přeci jen změna trenéra v polovině sezóny, ani jedno vítězství v základní části  a přesto najít motivaci a vnitřní sílu do kvalifikace a předvést ty výkony, kterým jsme byli svědky. Klobouk dolů. Kluci sami sobě dokázali, že tento tým to může dotáhnou příští rok hodně daleko! Děkujeme také rodičům a klubu za podporu a důvěru. 

Komentář trenéra E. Eismana:

Jsem rád, že se nám vyplatilo  omlazení kádru na ročníky 2002 a mladší... což sice zanechalo výsledkovou stopu v zakladní části, ale hráče to posunulo v herním rozvoji a konfrontaci se stejně starými , což se potvrdilo v kvalifikaci samotné, kdy jsme bodovou část rozšířili mezi 8 hráčů a soupeř se nemohl zaměřit pouze na 2 stěžejní, jako v průběhu sezóny... Kluci podali velmi dobré výkony, jak indiviudalní, tak týmové ... Kromě T. Vylety, J. Kříže a O. Novotného se zapojili další hráči, jako V. Leheň, M. Tkach,  J. Hanzlíček a zejména J. Fremer a M. Zahout, kteří v klíčových situacích překlopili misku vítězných vah na naší stranu... Jsem rád, že jsme všichni tuto těžkou zkoušku zvládli a dokázali jsme pro náš klub a celé západni Čechy udržet extraligu i na další sezónu.. Závěrem bych chtěl před hráči smeknout za jejich bojovné srdce, které nás dostalo do úspěšného konce...