Naši muži „C“ se po několika letech vrátili do velkého finále soutěže, kde se se zástupcem Karlovarska utkali o právo postupu do 2.ligy. Finále se hrálo jako každý rok na 2 zápasy,kde při rovnosti vítězství rozhoduje skóre. Utkání byly svazem naplánována na víkend 5. – 6. 5. 2018. První zápas se hrál na naší palubovce a druhý na půdě Sokolova.



1. zápas: Loko – BK Sokolov 70:61
 

Pro oba týmy byl úvod zápasu rozpačitý. Týmy se navzájem neznaly a tak první minuty byla taková „oťukávačka“. Hosté spoléhali na své pivoty a hru 1 na 1. My naopak razili stále stejnou písničku, jako celou sezonu, kolektivní výkon. Poměrně slušně se nám dařilo pohybovat a z toho vyplývaly šance na zakončení. Co, ale bylo ihned od úvodu patrné a zásadní pro náš úspěch, byla obrana. Dařilo se nám velmi dobře odstupovat ze slabé strany a kvalitním pivotům soupeře tak nedat ani centimetr hřiště zadarmo. Dalším plusem, který se projevil během druhého poločasu, byla naše snaha hrát rychle a stále to hrnout. Sokolov stíhal jen s vypětím sil. Nakonec se nám povedlo zápas vyhrát o 9 bodů. To nebylo až tak zásadní, mnohem důležitější byl náš pocit z výkonu a dobrá nálada do nedělní odvety.

 2. zápas: BK Sokolov – Loko 53:74

Ihned od úvodu druhého zápasu bylo na domácích vidět odhodlání nám vrátit porážku. Jenže to jim prakticky vydrželo jen prvních 10 minut zápasu. Poté jsme opět začali více běhat, lépe si vypomáhat v obraně a eliminovat mnohdy individualistickou hru domácích a poločasové vedení 38:29 v náš prospěch bylo na světě. Po poločase, značně zaskočení domácí, na nás přišli se zónou, kterou jsme 9 body v řadě překonali, vedení o 13 bodů. Mezi 6.-9. minutou si s domácí obranou pohráli naši dlouzí, kteří si navzájem připravovali pozici za pozicí a další bodová šňůra 10 bodů již domácí tlak nadobro odrazila. Velmi cenné, ale zasloužené vítězství o 21 bodů jsme dotáhli do konce. Finále jsme tedy vyhráli 2:0 na zápasy s plusovým skóre 30 bodů, to není zlé hoši. 

Shrnutí: Sice může konečný bodový rozdíl vypadat, že finále bylo spíše lehčího rázu, ale opak je pravdou. BK Sokolov nám nedaroval nic zadarmo a bojoval prakticky skoro až do konce. Nám se těmito zápasy a celým play off potvrdilo, že kolektiv je více než jednotlivec. Po celou sezónu jsme se snažili založit celý náš herní projev tak, že když vypadl jedinec, tak další ho dokázal nahradit a to se myslím povedlo. Dále nám neskutečně pomáhá tréninková morálka, kde prakticky každý trénink hrajeme mezi sebou ty nejtěžší a vyhecované zápasy. I když si každý uhrál své a každý z týmu si zaslouží dík, tak jako trenér musím ve finále vyzdvihnout 2 hráče, kteří jsou pro mě jakýmisi MVP. Defenzivní pilíř Jirka Doljak a střední rozehrávač Jakub Kozel. Jejich výkony byly v obou zápasech nad úrovní této soutěže.