Poslední zápasy, které nás čekali před bitvami v baráži, jsme předehrávali. 26. 4. nás čekal celek z Litoměřic a tento souboj se netradičně odehrál na hlavním kurtu městské sportovní haly.

Vstup do zápasu se lépe povedl soupeři, který brzy vedl o šest bodů. Zbytek čtvrtiny však byl v naší režii a povedlo se nám získat nejtěsnější možné vedení na konci prvního hracího období. Bohužel zbytek zápasu byl plný našich hloupých ztrát a nepřesností. A k tomu když se připojila naše (ne)úspěšnost střelby, především z dlouhé vzdálenosti museli jsme sportovně uznat, že soupeř vyhrál zaslouženě. Kluci předvedli bojovný výkon a snaha se jim upřít rozhodně nedá, ale ta bohužel nestačí a jak všichni víme, pořád se basket hraje na koše.

Ve středu 2. 5. Již tradičně na palubovce městské sportovní haly 4 jsme přivítali kondory z Liberce. Vstup do zápasu rozhodně vyšel lépe našemu celku a odměnou bylo vedení 20:12. V druhém hracím období jsme vinou našich nepřesných zakončení a špatnou prací na obraném doskoku dovolili soupeři dostat se do jeho obvyklého tempa a tak se ujal poločasového vedení o dva body. V druhém poločase se hrál naprosto vyrovnaný basketbal jak v pozitivním, tak i v negativním slova smyslu. Až v posledních čtyřech minutách utkání se soupeř ujal vedení, na které jsme nereagovali, i když jsme si vypracovali velmi dobré pozice ke skórování. Gratulujeme soupeři k výhře a my se musíme teď soustředit na sebe a co nelépe se připravit na boje v baráži, která nás čeká 25. – 27. Května v Kolíně. Tímto děkujeme fanouškům za jejich podporu v této sezoně. A zveme je právě do Kolína, kde bude Vaše podpora dalším důležitým faktorem, abychom se mohli i nadále v Plzni bavit tím nejlepším juniorským basketbalem, který naše republika může nabídnout.