O víkendu 21. – 22. 4. nastoupil náš tým k finálovým dvěma zápasům KPI mužů, kde jsme vyzvali rezervu Jiskry Domažlice. V obou zápasech jsme předvedli nadstandartní výkon založený především na kolektivním pojetí a přesvědčivě zvítězili. I přesto, že Jiskra neprodala svou kůži lacino a donutila nás hrát na plno, za což jí patří dík a respekt.


Domažlice – Loko „C“ 65:90

K zápasu jsme odcestovali ve skoro kompletní sestavě. Chyběl jen Vojta Jíša a Adam Lejsek. Ihned od začátku zápasu jsme si šli za vítězstvím. Soustředěným výkonem na obou koncích palubovky a na všech postech jsme i přes domácí odpor nedali Domažlicím šanci. Jedinou, ale citelnou kaňkou zápasu je zranění Štěpána Partyngla, pro kterého pravděpodobně sezóna skončila, škoda.

Loko „C“ – Domažlice 94:64

Druhý zápas jsme i přes značný náskok ze sobotního duelu nechtěli podcenit. Hosté přijeli se dvěma zásadními změnami. Tou první bylo nasazení Lukáše Batysty. Tou druhou, oproti sobotě nechyběl trenér p. Štípek. Tyto 2 faktory byly zásadní pro svižný a hlavně neodevzdaný projev Domažlic. I přesto, že se naše síla nakonec projevila a i druhý zápas se nám povedlo vyhrát značným rozdílem, tak do poločasu se hrála plichta. Jiskra nás nutila hrát naplno. Jenže v náš prospěch jednoznačně hraje síla celého týmu. Všech 12 hráčů hraje. Všech 12 hráčů si uhraje své. Všech 12 hráčů je schopno ubránit a vstřelit koš. Body jsou rozděleny mezi více střelců, a to je pro jakéhokoliv soupeře jen těžko ubránitelné.

Nyní nás čeká „superfinále“ (kvalifikace o 2.ligu) s vítězem z Karlovarska, s týmem BK Sokolov. Zápasy se odehrají v sobotu 5.5. (v podvečer) na naší půdě a v neděli 6. 5. (14:30 hod.) na půdě Sokolova. Čas domácího zápasu bude zveřejněn co nejdříve.