O tomto víkendu jsme začali skupinu play out s pražskými sokoly. Tyto boje již bereme jako přípravu na baráž o extraligu, proto nastupují hráči ročníku 2000 a mladší. S tímto omlazeným kádrem jsme první zápas hráli na palubovce soupeře z hlavního města.


Vstup do zápasu nám vyšel a záhy jsme vedli 10:4. Pak kvůli problémům s fauly a hloupým ztrátám jsme soupeři darovali vedení. Ani druhá čtvrtina nebyla podle našich představ především na obranné polovině. Dovolili jsme soupeři spoustu otevřených nájezdů kvůli špatné komunikaci mezi hráči. V poločase jsme si to rozebrali v šatně a řekli si jak co řešit dál. Ihned na začátku třetího hracího období byla patrná změna. Kluci jeli na doraz a bojovali o každý mrtvý míč, doskok a zlepšili defenzivní práci. Odměnou bylo vedení dvě minuty před koncem o dva body. Bohužel domácí odpověděli přesným tříbodovým pokusem a dostali se tak do nejtěsnějšího možného vedení. My jsme si dokázali vytvořit ještě jednu dobrou střelu, která bohužel obroučkou nepropadla, a domácí mohli slavit vítězství, ale kluci odehráli hlavně v druhém poločase skvělý zápas.

V neděli jsme nastupovali netradičně v hale 2. A kdo si našel cestu na toto utkání, určitě nelitoval. K vidění byl pohledný basketbal, který i přes hloupé ztráty a chyby na obou stranách musel potěšit oko basketbalového fanouška. Všichni hráči předvedli bojovný výkon a konečně byli odměněni vítězstvím. To se, ale nerodilo lehce a první čtvrtinu, která byla spíše útočně laděná, vyhráli pražští sokoli. V druhé periodě jsme začali lépe bránit a odměnou nám bylo poločasové vedení o jediný bod. Opět jsme si v poločase rozebrali svoje chyby a řekli si jak co bránit. Kluci byli odhodlaní si proto vítězství jít a díky ještě zlepšené obraně a po ní rychlému přechodu jsme si upevnili vedení a zápas dotáhli do vytouženého vítězného konce. Obrovský dík patří všem rodičům a fanouškům, kteří dorazili a pomohli nám svoji podporou k naší první výhře. Tímto vás zveme na další domácí utkání, které bude 5. a 6. Května.