Tým U12 jel do Klatov na turnaj především potvrdit vzrůstající herní tendenci. A od prvního zápasu kluci budili respekt u soupeř především svojí obranou a chutí překonávat hráče ve hře jedna na jedna. Osu 8 kluků ročníku 2006 opět doplnili mladší hráči 2007/08 a jak na hřišti tak i mimo něj je vidět, že si to sedá jak poklop na hrnec.

Čtvrtek 29.3.

Sraz byl stanoven na 7:50 na hlavním vlakovém nádraží v Plzni. S našimi cestovali i hráči U15, tedy celkem 30 hráčů a 3 trenéři obsadili celý jeden vagon. V celém vlaku byla výborná atmosféra a kluci už vyhlíželi první utkání s celkem z Domažlic. Od první minuty to byl boj o každý centimetr palubovky. Domažličtí hráči ale do utkání vstoupili mnohem koncentrovanější a jejich náskok se blížil k 20ti bodové hranici. Od druhého poločasu jsme začali dominovat a 30 sekund jsme se dostali do 1 bodového vedení, které jsme bohužel neudrželi a prohráli v úvodním utkáni o jeden bod.

Pátek 30.3.

V druhém utkání nás čekal německý soupeř HSV KSSV Weimar. Z důvodu malé tělocvičny byla domluvena hra 4 na 4 a výhrou o 70 bodů se tým dobře naladil k večernímu utkání s německým NINERS Chemnitz. Od první minuty boj o každou píď tělocvičny (opět se hrál basket 4 na 4 z důvodu neodpovídající velikosti haly) ztráty, zisky, doskoky, střely, prostě vše co se od mini basketu očekává a i když jsme byli dobrým soupeřem a prohra o 9 bodů byla nakonec zasloužená.

Sobota 1.4.

K sobotnímu utkání jsme nastupovali s pocitem, že pokud se sejdou výsledky a my dokážeme porazit BC Kolín o potřebný počet bodů je možno stále bojovat o nejvyšší příčky. Z kluků byla v té chvíli cítit neskutečná energie a chuť, a i když se očekával se vyrovnaný průběh, nedali jsme soupeři šanci. Především na obranné polovině jsme dokázali Kolín zmáčknout a dojít si pro výhru o 20 bodů. A tak jsme nastoupili proti Českým Budějovicím v semifinále Easter Cupu v Klatovech. Až neuvěřitelné po všech těch komplikacích v poslední době. A ani zde jsme se rozhodně neztratili a až do konce jsme mohli pomýšlet na vítězství. Konečná porážka o 15 bodů byla až příliš krutá vzhledem k průběhu.

Neděle 2.4.

Nedělní zápas sledovala plně zaplněná hala BK Klatovy a hlavně rodičové přichystali klukům výbornou atmosféru (ostatně jako po celý průběh turnaje a za to jim patří obrovské DÍKY). I přes obrovskou snahu se nedostávali ta energie, kterou jsme měli v průběhu celého turnaje. A hlavně neproměňování jasných příležitostí nám sebral možnost na vytouženou placku. I tak jsme ze zápasu odcházeli s úsměvem na tváři a velice cennými zkušenostmi, které oceníme především na festivalu v Ostravě.