I letos se naše U15ctky zúčastnily turnaje v Klatovech, Easter Cupu ve dnech 29.3-1. 4. 2018. A tak si pojďme turnaj přiblížit den po dni.


Turnaj začal ve čtvrtek 29. března a tým U15 složen ze čtrnácti hráčů odcestoval do Klatov vlakem společně s mladším týmem z našeho klubu U12. V prvním zápase naše U15ctky čekal, již známý soupeř Sokol Pražský. První poločas jsme s ním hráli téměř vyrovnané utkání. V druhém poločase jsme přestali aktivně ohrožovat koš a přidali pár hloupých ztrát. Každá ztráta pak byla potrestána košem a tak jsme v prvním utkání padli. Ještě ten den jsme odehráli druhý zápas s družstvem ze zahraničí Grafenwoehr ROCKETS. Toto družstvo bylo oproti nám menší, což se moc často nestává. Mělo také pár hráčů tmavé pleti a ti nám dělali největší problémy. I tak jsme díky naší dobré obraně a pak velké snaze hrát rychle dopředu dokázali vyhrát. A tak jsme se mohli opět vydat vlakem domů.

Druhý den jsme opět vyrazili do Klatov vlakem, tentokrát sami a pouze na jeden zápas, tedy na „otočku“. Do Klatov jsme přijeli s časovou rezervou a tak si kluci mohli projít město a podívat co si organizátoři  připravili v doprovodném programu. Soupeřem nám dneska bylo družstvo Basket Valmez. Soupeř nám nedělal během zápasu téměř žádné problémy a tak si v zápase zahráli všichni dostatečně. Po zápase jsme měli opět dostatek času a tak jsme opět vyrazili objevovat krásu Klatov.

Třetí den turnaje jsme již nejeli vlakem, ale v pohodlí auty. V dopoledním zápase nás čekal další tým ze zahraničí Espergarde Basketball Klub. Tento tým měl celkem tři vysoké hráče, o kterých jsme se obávali, že nám budou v zápase dělat problém. Naštěstí jsme je zvládali ubránit. V zápase jsme taky využívali zdvojení po vyhození, z čeho jsme se pak dostávali do jednoduchého zakončení. Do večerního zápasu bylo spousty času a tak kluci vyrazili odpočinout do bazénu, nebo do katakomb. Večerní zápas byl posledním zápasem ve skupině a zároveň zápasem o třetí místo v následující den. Klukům v šatně bylo řečeno, že nejdůležitější bude koncentrace a fyzická sílá. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a dramatické. Během zápasu se vyfaulovali hráči základní rotace a tak je museli nahradit další hráči. V závěru utkání se ukázalo, že máme lepší fyzickou výdrž a tak jsme vybojovali čtvrté vítezství v řadě, druhé místo ve skupině a účast v boji o medaile.

Poslední den nás čekal pouze zápas o medaile. S týmem NINERS Chemnitz. Tento tým byl v průměru vyšší než my a také hodně běhavý. Do poslední čtvrtiny to byl poměrně vyrovnaný zápas, jelikož jsme se drželi v odstupu -10 bodů. Bohužel v poslední čtvrtině jsme nebyli schopní dát koš a tak nám soupeř začal koš po koši odskakovat na vyšší a vyšší skoré. Takže jsme „obhájili“ čtvrté místo.

Myslím si, že po dobu turnaje náš tým odehrál velmi dobrá utkání. Odvedli jsme maximum, ale bohužel soupeř v boji o medaile odehrál lepší utkání. Velkým překvapením bylo vyhlášení našeho hráče Geberta v All stars. Chtěl bych poděkovat klubu BK Klatovy za turnaj, jelikož jsme minimálně v naší kategorii nezaznamenali žádný problém a vše se jim povedlo. Turnaj a prázdniny si celý tým užil a i to byl jeden z cílů.