K dalším zápasům jsme vyjížděli netradične již ve čtvrtek a to do Liberce. Náš soupeř potřeboval nutně vyhrát aby si zajistil postup do play-off, takže nervozita na jeho straně byla znatelná. My jsme toho dokázali skvěle využít, kluci se rvali o každý balon, plnili pokyny trenérů, nedali soupeři nic zadarmo a když se k tomu ještě přidalo trošku toho basketbalového štěstí v zakončení, bylo z toho poločasové těsné vedení! V druhém poločase však začala atmosféra v hale houstnout, bubeníci, rodiče a ostatní fanoušci domácích vytvořili mohutnou kulisu a našim klukům se roztřásly ruce. Někteři se zbytečne zbavovali odpovědnosti a kupili hloupé ztráty. Nicméně je to jedině dobře, protože se musíme naučit hrát vyrovnaná utkání pod tlakem, jelikož v sezóně nás jich zatím mnoho nepotkalo a v baráži by mohly tyto zkušenosti chybět. Konečný výsledek o dvacet bodů je pro nás velmi pozitivní a klukům patŕí pochvala za herní porjev a bojovnost!
V sobotu nás čekali Litoměřice. zde jsme se bohužel setkali s faktem, že ne vždy se dá vše urvat jen srdcem. Soupeř byl zkrátka o dvě třídy jinde a všude o krok dříve. Jeho týmova hra a dvanáct takřka stejně výkonostně dobrých hráču nám nedali šanci. Naši kluci se bezpochyby snažili, ale bohužel to nestačilo.
Na obě utkání jsme odjíždeli bez nemocného Michala Tkacha (a opět jen v sestavě ročníků 02 a mladší, jak tomu bude až do konce sezóny).