O uplynulém víkendu nás čekali domácí zápasy se silnými celky z Moravy. V sobotu Snakes z Ostravy a v neděli prostějovští orli.

O uplynulém víkendu nás čekali domácí zápasy se silnými celky z Moravy. V sobotu Snakes z Ostravy a v neděli prostějovští orli. Do těchto zápasů nám chyběli vinou zranění a nemoci několik juniorů. Proto náš tým doplnili někteří kadeti.

Do sobotního zápasu nám vyšel vstup a vedli jsme 11:2. Především díky dobré obraně a rychlé hře dopředu a odvaze ve hře jeden na jednoho. I po zbytek poločasu jsme hráli kolektivně na obou polovinách hřiště a dostávali se k otevřeným střelám a volným nájezdům. Přestože hosté se v druhé čtvrtině zlepšili v úspěšnosti střelby a přitáhli v obraně, dokázali jsme se s tím vyrovnat a výsledkem bylo poločasové vedení o tři body. I vstup do druhé půle nám vyšel a na každé dotažení soupeře jsme našli odpověď a v polovině třetí čtvrtiny si udržovali šesti bodový náskok. Až v samém konci třetí čtvrtiny se hostům podařilo vyrovnat a do vedení šli v posledních vteřinách čtvrtiny, kdy se po naší ztrátě prosadil Slavík. Ve čtvrtém hracím období jsme bojovali a na palubovce nechali veškeré síly, ale selhávali v jasných příležitostech pro skórování. Neproměněné dvojtakty, volné střely nás pak mrzí o to víc, že nás stáli letošní první vítězství a to nad soupeřem, který patří mezi ty lepší v naší extralize. Klukům patří dík, za skvělí zápas a bojovnost.

V neděli proti orlům jsme nezačali vůbec dobře. Komunikace v obraně vázla, v útoku jsme se dopouštěli hloupých ztrát a obecně se zdálo, že tým, který hrál v sobotu proti Ostravě byl jiný. Z části to mohlo být proto, že nás sobotní zápas stál tolik sil, ale nemůže to brát jako omluvu pro nedostatek bojovnosti. V první čtvrtině jsme se ještě dokázali prosadit v útoku na slušných 20 bodů, ale inkasovaných 31 je zkrátka strašně moc. V druhé čtvrtce byla dominance hostí obrovská a my se přestali prosazovat v útoku, obrana byla děravá, komunikace vázla. Po poločasové poradě ovšem nastoupil náš tým takový, jako v minulém zápase. Agresivní obranou nutil soupeře ke ztrátám, mrtvé míče byly naše a v útoku jsme se dokázali prosadit. V poslední čtvrtině se hosté vyrovnali s naší agresivní obranou a dokázali se prosadit a výsledkem je jejich jednoznačné vítězství.

Klukům patří pochvala za sobotní utkání, kde opět ukázalí své zlepšení, bojovnost a touhu po vítězství, kterou se prezentovali v posledních domácích utkáních. Bohužel v neděli jsme vítězství soupeři spíš darovali, než aby nás porazil. Měřítko snese snad jen třetí čtvrtina, kde kluci hráli tak jak víme, že umí.