V sobotním utkání naši hoši nastoupili proti favorizovanému týmu USK, který bojuje se Sokolem Pražským a Pískem o první místo v tabulce. Od začátku dával soupeř jasně najevo, kdo je pánem a prokazoval své kvality snad v každé herní disciplíně. Naši borci působili dost ospale a zakřiknutě a nekladli příliš velký odpor. Ve druhé čtvrtině se však děly věci. Shodili jsme ze sebe nervozitu, začali se rvát a padat po balónech, co se nepovedlo v útoku vynahradili jsme v obraně a výsledkem byla vyhraná čtvrtina 10:11. Ve druhém poločase však soupeř opět převzal taktovku a zápas s uspokojivým náskokém dovedl do vítězného konce.

Nedělní zápase se Sokolem Pražským  byl výsledkově takřka stejný. Soupeř sice neměl tak fyzicky vyspělé hráče, ale to dokázal perfektně nahradit týmovou hrou v obraně i útoku. Od první do poslední  minuty diktoval tempo hry a jasně ukázal, že patřím mezi naprostou elitu v této kategorii. Naši kluci se prali co to šlo, ale bohužel pod tak velkým tlakem nás často brzdily hloupé jednoduché ztráty při driblingu, přihrávce, a někdy i při vyhození z autu.

Na zápasy jsme sice odjíždeli bez  Vojty Lehňe, Matěje Moulise a Tomáše Vylety, ale to  pravděbodobně výsledek zápasů nějak zvlášť neovlivnilo.

Zápasy nám ukázaly, kde nás nejvíce tlačí bota a je to útočná fáze, především hra 1na1 a proměňování jasných příležitostí. Nejde vítězit, když dáme pouhých 30 bodů.

Závěrem si kluci přeci jen zaslouží pochavalu a to za obrané a útočné doskoky, které nás v minulých zápasech hodně trápily a byli jsme schopni prohrát i o 20 doskoků, což je ohromné číslo. Proti týmu USK, který má výškový průměr o hlavu vetší než my, měl náš tým  o jeden jediný doskok méně, takže klobouk dolů!