O prvním únorovém víkendu nás čekali zápasy na palubovkách aspirantů o titul.

 O prvním únorovém víkendu nás čekali zápasy na palubovkách aspirantů o titul. V sobotu jsme hráli na palubovce Folimanky proti loňskému šampionovi USK a v neděli proti dalšímu účastníkovi final4, a to proti celku Nymburka na jeho palubovce. Bohužel jsme díky zraněním a dalším omluvenkám jeli v okleštěné sestavě. Chyběli nám Mates Bejvl, Martin Mach, Kuba Mašek a Petr Hengerič. Navíc Honza Král přes sebezapření v horečkách odehrál sobotní zápas.

 

Na palubovce Folimanky jsme nepředvedli špatný výkon, snaha, bojovnost a odhádlání byla patrná na všech hráčích. Bohužel i přes to, že jsme se dostávali do jasných příležitostí a volných střel jsme nebyli schopni je proměnit. Hráč domácích Farský, který patří mezi základní členy rotace USK v nejvyšší soutěži mužů. Hrál velmi dobré utkání, ale velkou pochvalu zaslouží náš Jarda Stupka, který mu dokázal znepříjemnit život na obou stranách palubovky. Byť přes velkou snahu všech našich borců, USK prokázalo svoji kvalitu a předčilo nás nejen v individuálních, ale i v týmových věcech. Takže i přes dobrý výkon, nás přehráli velkým rozdílem, ale můžeme být na kluky hrdí, protože neodehráli špatné utkání.

 

V neděli na palubovce Nymburka, jsme bohužel v první půli nepředvedli naší bojovnost, kterou jsme se prezentovali v minulých zápasech. Do zápasu jsme vstoupili ještě celkem koncentrovaní a prvních pět minut jsme dokázali respektovat pokyny trenéra a hrát naši hru. Poté jsme však začali hrát příliš zbrkle, dopouštěli se hloupých ztrát a na obrané polovině jsme přestali komunikovat, brát na záda a dovolovali soupeři mnoho lehkých košů z druhých šancí. O poločase proběhla malá bouřka v šatně, ale kluci do druhé půle vstoupili odhodlaní a byť nepromněňovali volné příležitosti, hráli agrsivně a s odhodláním a bojovností jím vlastní. Nevyvarovali se chybám v komunikaci na obrané polovině, ale snaha a bojovnost je to poslední co by se jim za druhou půli dala vytknout. Naneštěstí jak jsme soupeřovi dovolili hrát jejich hru v první půli, tak se v druhém poločase cítil více uvolněný a začal nás přehrávat ve hře jeden na jednoho. Nakonec výsledek ve prospěch soupeře, byť vypovýdá o jeho kvalitách není přímě úměrný předvedené hře, ale musíme ho respektovat.

O těchto zápasech dostali příležitost i naši hráči s menší minutáží v dosavadním průběhu sezony a někteří si řekli o zvýšení minutáže. Těmto sedmi statečným (+2 z kategorie u17) patří obrovská pochvala za bojovnost a dík za přístup k sobotnímu zápasu + nedělní druhé půli.