První zápasy v novém roce nás čekali na domácí palubovce, kde jsme přivítali celky z Prahy a to v sobotu GBA a v neděli Sokol pražský.


 První zápasy v novém roce nás čekali na domácí palubovce, kde jsme přivítali celky z Prahy a to v sobotu GBA a v neděli Sokol pražský.

V sobotu jsme věděli, že nás nečeká lehký úkol proti prvnímu celku tabulky, který má na kontě zatím pouze dvě porážky. Přes bojovný výkon a vydařený vstup do zápasu, kdy po patnácti minutách na výsledkové tabuli svítilo skore 20:24, koncovku první půle zvládli lépe hosté a poločasový výsledek byl o 12 bodů pro GBA. V druhé půli nám GBA ukázala, proč vévodí tabulce naší soutěže a výrazně zvýšila procento střelby, naši kluci byť bojovali srdnatě, odešli po fyzické stránce, ale ze zápasu mohli odcházet s hlavou nahoře, protože ukázali obrovské zlepšení, bojovnost a chuť.

Nedělní zápas byl v úplně jiném duchu a kdo si po ránu našel cestu do městksé sportovní haly rozhodně nelitoval. Čekal nás soupeř, kterému jsme měli co vracet z prvního zápasu. Do zápasu kluci šli koncentrovaní a dodržovali pokyny trenéra, což se vyplácelo a vedlo to k volným zakončením. Dalším důlžitým faktorem byla obrana, ve které jsme za zápas soupeře donutili ke ztrátám a velmi špatné střelbě z dlouhé vzdálenosti. V poločase jsme odcházeli do šatny s dvanácti bodovým náskokem a dobrým pocitem z předváděné hry. V dobrém výkonu jsme pokračovali i první minuty v druhém poločase. Bohužel v poslední čtvrtině jsme se začali dopouštět chyb, kterých by se měl extraligový tým vyvarovat. Kluci přestali respektovat pokyny trenéra, neproměňovali jsme jasné příležitosti z vymezeného území a v obraně jsme si přestali vypomáhat a komunikovat. Sokolští se dostali na dostřel a naši kluci znervózněli, což je nejspíš způsobeno, že do vyrovnané koncovky jsme se v této sezoně dostali poprvé. Začali jsme množit chyby, ztrácet míče, nehráli jsme v útoku dostatečně agresivně a v posledních minutách se dostal soupeř přes nás a my jsme již nenašli odpověď. Hořkost porážky je o to horší, že jsme přes tři čtvrtiny zápasu byli lepším celkem, ale teď nás čeká návrat k tvrdé práci, dalšímu zlepšování, které je již nyní patrné.