Další důležitý zápas v boji o účast v předkole play-off I. ligy basketbalistů sehráli hráči Lokomotivy Plzeň v Nymburce.

 


Protivníkem nám byla rezerva nejlepšího tuzemského týmu, která navíc nastoupila posílena o pendly z prvního mužstva.Na druhé straně nám chyběli zranění Partyngl, Froněk a také Zeman, naopak se do sestavy vrátil Honomichl. Drželi jsme s domácím favoritem krok po tři čtvrtiny zápasu, v poslední části hry ale domácí získali rozhodující náskok a zvítězili rozdílem deseti bodů. „Konečný výsledek zcela neodpovídá průběhu zápasu, myslím si, že jsme byli domácím vyrovnaným protivníkem. Až do 37. minuty jsme drželi s domácími krok, ale pak nám docházely síly, neboť jsme celý zápas odehráli jen v rotaci sedmi hráčů. Nymburk získal čtyřbodové vedení, my jsme museli riskovat, ale bohužel to nevyšlo, v závěru si domácí výhru pojistili,“

Máme tři kola před koncem základní části v tabulce šesté místo, které by nám ještě zaručovalo účast v předkole play-off. Nyní nás čekají dva domácí zápasy s celky z popředí tabulky – v pátek hostíme od 19.00 hod. třetí celek tabulky Basket Košíře, 26. ledna přivítáme druhý Slavoj Litoměřice a základní část zakončíme v Praze duelem se Sokolem Pražským. „Postup do play-off je pro nás ještě reálný, ale musíme zvládnout poslední zápasy a navíc spoléhat na to, že výsledky ostatních mužstev budou pro nás příznivé."