Poslední zápasu roku 2017 odehrálo béčko U17 ve Strakonicích. A opět to byla show. Pro diváky opět velmi napínavý a zajímavý zápas, pro trenéra nervy od prvních do posledních vteřin.

Tým odjel na zápas ve většinovém složení hráčů U17, kteří si v pátek dali trénink navíc, aby potrénovali zejména obranné činnosti. Domácí celek již při rozcvičovaní nepůsobil moc basketbalově a to se v zápase potvrdilo. Bohužel my jsme se tomu přizpůsobili a mezi náš největší problém patřilo i chycení míče. Plzeňský trenér mohl hráčům radit, jak chtěl, ale bylo to k ničemu, když hráči nechytli míč. To vše ale změnil oddechový čas, kdy trenér nevydržel a všem tak důrazně řekl, že takhle se hrát nebude, až z toho ztichla celá hala. V druhém poločase se naše hra výrazně zlepšila a díky tomu si před Vánoci vezeme domů výhru.

Co dodal trenér: „Utrpěli jsme výhru, jedině tak se dá shrnout celý zápas. Ale jsem rád, že páteční trénink byl užitečný. Využili jsme v zápase presink, zónu a akci na vyhození z outu. Hráčům gratuluji k výhře, rodičům děkuji za pomoc s dopravou a podporu v zápase, která byla vynikající. A všem bych chtěl popřát pohodové vánoční svátky a všechno nejlepší do nového roku, nejen pro sportovce hlavně zdraví.“