O uplynulém víkendu zajížděli naši mladší žáci k dalším utkáním žákovské ligy do jindřichova Hradce a Tábora

Cíl před víkendem byl jasný, přivézt jedno vítězství! V sobotu nás čekal papírově těžký soupeř Jindřichův Hradec, v utkání po celou dobu jasně dominoval a trestal naše ztráty rychlými protiútoky. Pozitivem na naší straně byl skvělý výkon Vojty kličky, který se konečně chopil role kapitána a tahouna, když nasázel soupeři 18 bodů.

Jindřichův Hradec vs. BK Lokomotiva Plzeň 103:50 (29:18, 57:24, 78:35)
 
V neděli přišel na řadu náš přemožitel z premiérového utkání v žákovské lize, družstvo Tábora. Dlouho jsme se na utkání připravovali a chtěli soupeři porážku oplatit. To potvrdil náš výkon v první čtvrtině, kde jsme doslova soupeře převálcovali a vyhráli 23:2. Další období jsme se pravděpodobně uspokojili s lichotivým skórem v náš prospěch a nasazení již nebylo tak vysoké jako v úvodu. Do rotace se dostali všichni hráči a nutno podotknout, že všichni dostali mnoho minut. V závěru už naši hráči ze střídačky hráli nesoustředěně a dovolili soupeři stáhnout rozdíl ve skóre na konečných 11 bodů. Každopádně cenné vítězství z Tábora vezeme, bravo hoši!

Medvědi Tábor vs. BK Lokomotiva Plzeň 55:66 (2:23, 22:40, 37:52)
 
Komentář trenéra Filipa Mariana: ´´Jsem rád, že se nám podařilo v Táboře zvítězit a ještě větší radost mám, že si v obou zápasech zahráli všichni naši hráči dostatečně, tedy, že necestovali takovou dálku zbytečně. Zlepšila se naše hra v postupném útoku, na což jsme se dost soustředili na trénincích poslední týden. Musím vyzdvihnout výkon kapitána Vojty Kličky, který zahrál velmi solidně a byl nejlepším střelcem našeho celku v obou utkáních. Mám radost, že naše předvedená hra se lepší, avšak sobotní utkání s JH nám jasně ukázalo, že se musíme zlepšit v obranné fázi. Chybí nám stále větší důraz při osobních soubojích. Nyní máme již 3 vítězství, což je příjemné povzbuzení pro naše borce do další práce. Poděkování patří rodičům za pomoc s dopravou.´´