V neděli 20. 10. čekaly 2 soutěžní zápasy naše U12-tky v Chebu. Termínově se ovšem potkaly s velmi kvalitně obsazeným turnajem v Praze, taktéž pro kategorii U12.

Volba byla jasná. Nic se nebude rušit ani překládat. Zkrátka méně vytěžovaní hráči z týmu U12 budou doplněni hráči U11 a společně vyrazí za zkušenostmi do Chebu. Zbytek týmu U12 vyrazí do Prahy. Cheb hraje mimo soutěž a ve svém středu má několik hráčů kategorie U13. Konfrontace to byla pro nás velmi zajímavá, když si vezmeme, že 7 kluků z našich U11-tek je ročníkově U10. 


Tak dost s kategoriemi a věnujme se basketbalu. Předem ještě musím poděkovat maximální ochotě a obětavosti všech chebským funkcionářů včetně trenéra. Nikdo neřešil, že mám 17 hráčů, hrát mohli všichni. Nikdo neřešil, že máme narychlo splácané dresy a duplikovaná čísla, hlavně, že děti běhají. Dále celou velmi příjemnou atmosféru jen vygradovali rozhodčí, kteří byli doslova SUPER. Nejen, že pískali velmi citlivě, ale poctivě dodržovali obranné vteřiny. Pánové, smekám před Vámi všemi a děkuji.

Nyní k zápasům. Po dohodě s domácími nejprve nastoupili ti nejstarší z týmu. Bohužel bylo znát, že naše U12-tky ještě nemají tolik zkušeností a odvahy a nechávali se poměrně snadno přehrát. Bylo na nich vidět, že nejsou zvyklí na hlavní role, na role lídrů a tahounů. Jednoznačně zde chyběla odvaha. 

3 kluci z U11-tek, kteří doplňovali první pětku, si uhráli své. Když vezmu, že hráli proti o 2 roky starším. Druhá pětka složena z U10 a U11 do toho vlétla po hlavě. Pokyn byl jasný, držet svou hru s nacvičovanými věcmi a nebát se. Méně i více se nám to dařilo, ale plavali jsme v zachycování náběhu domácích při výhozu z boku a na doskoku. Druhý poločas se prakticky opakoval. První pětka sice s větší vervou stále plavala v odvaze a tahu směrem na koš. Když už si vytvořila šanci tak se bohužel nepovedlo proměnit. Druhá pětka se v poslední čtvrtině osmělila a hrála mnohem více beze strachu, což na hře to bylo znát. Jen škoda neproměněných šoupáků pod tlakem, pak mohlo být ještě veseleji.

Do druhého zápasu jsme vstoupili mnohem lépe. U12-tky chtěli více bránit, bojovat a běhat a domácí se najednou prosazovali mnohem hůře. Do toho jsme agresivněji šli do koše a donutili domácí k faulům. I přes prohranou čtvrtinu byl projev mnohem lepší. Další čtvrtinu převedli svůj nejlepší výkon mlaďoši z U10, U11. Mnohem lepší tah, více kombinace a souhra hoď a běž. Snaha bránit také nechyběla a „ejhle“, vyhraná čtvrtina byla na světě. Jenže druhý poločas jsme opět nezvládli, začali jsme se bát a domácí nám uštědřili lekci.

Celkově byly zápasy přínosem pro všechny. Ještě jednou děkujeme všem z Chebu za příjemný den a nyní vzhůru do práce na tréninku.