O víkendu nás čekali účastnící loňského Final Four a to USK Praha a BA Nymburk, soupeři přijeli v roli papírového favorita a to také potvrdili. Jejich hráčský repertoár se opíral o několik reprezentantů a hráčů, kteří už zaznamenávají své minuty v KNBL.


V prvním domácím utkání jsme přivítali BA Nymburk, do poločasu jsme hráli vyrovnané utkání, kde naši hráči hráli na hranici svých možností. Bohužel v druhém poločase jsme přestali fungovat v činnostech na obranné i útočné polovině, které nám před tím vycházeli a nechali soupeře převzít kontrolu nad utkáním na můj vkus až moc snadno. My už jsme mohli po zbytek utkání upravovat jen rozdíl ve skóre, ale přesto hráče musím pochválit a poděkovat za zlepšení oproti minulému kolu, udrželi jsme nízký počet ztrát a prezentovali se tvrdou obranou, což je náš cíl ve všech utkání.

V druhém domácím utkání jsme nastoupili proti USK Praha, které nepřijelo sice kompletní, ale i tak jsme nebyli konkurence schopni, kromě první čtvrtiny. Soupeř byl fyzicky a somatotypem o stupeň výše než my, což se projevovalo celé utkání. Pro hráče byl tento zápas částečně frustrující, což sice chápu, ale pro mě špatně přijatelné byl jejich přístup v průběhu utkání. Kdy jsme začali zápas lehce vypouštět, byli málo agresivní v obraně a působili alibisticky, k tomu jsme udělali obrovský počet ztrát. I když to bylo proti silnějšímu soupeři, musíme tyto chyby odstranit, protože přijdou vyrovnané utkání, ve kterých bude o vítězi rozhodovat menší počet chyb.