V uplynulém jsme nastoupili k prvním dvěma utkání žákovské ligy U14. V sobotu jsme na své palubovce přivítali tým Medvědi Tábor a v neděli Basket Fio banka Jindřichův Hradec. Jelikož máme v této kategorii malý počet hráčů ročníku 2004, doplňují nás mladší hráči.


  • BK Lokomotiva Plzeň x Medvědi Tábor    70:79
  • Do úvodního utkání jsme nastupovali s velkou nervozitou a přílišným respektem před soupeřem, zejména před hráčem č. 11, který byl výrazně vyšší, než jsme byli my. Kluci působili nejistým dojmem, což se projevilo i na skóre, kdy jsme po první čtvrtině prohrávali  o 11 bodů. Druhá pětka nastoupila na soupeře rázněji a dostala nás do mírného vedení. Celý druhý poločas jsme vedli menším náskokem, bohužel se nám utkání nepodařilo dotáhnout do vítězného konce.
 
  • BK Lokomotiva Plzeň X Fio banka Jindřichův Hradec  34:90
  • V neděli byla již od začátku utkání vidět jasná převaha hostujícího týmu, které nahrávala i naše odevzdanost v zápase. Kluci bohužel nedokázali navázat na bojovnost v sobotním zápasu a nechali si soupeře odskočit na velký bodový rozdíl, který v průběhu zápasu stále narůstal.
 
  • Komentář trenérů:
  • „Pochválit můžeme kluky za sobotní zápas, který pro nás byl sice těžký, ale velmi přínosný. V neděli působili kluci velmi odevzdaným dojmem, který nás doprovázel v průběhu celé hry, a tak vítězství jednoznačně patřilo soupeři. Za velký přínos obou zápasů však považujeme to, že jsme zjistili, v čem máme stále rezervy a na čem máme během tréninků zapracovat.“