Naši nejmladší minižáci, kteří letos odehráli svou první oficiální soutěž, zakončili sezónu na turnaji v Brandýse nad Labem pod názvem „Brandýský pohár". Tým nejel na turnaj pro výsledky, ale pojmout to jako závěr a rozloučení se sezonou 2016/17. Která byla pro tento ročník opravdu velkým přínosem a velmi úspěšná.

Družstvo U11 vyrazilo na cestu již v pátek v 10:00 autobusem do Prahy, kde přesedlo na metro a přejelo ze Zličína na Černý Most. Zde si udělali, krátkou pauzu na svačinu a zašli do obchodního centra Černý most na zmrzlinu. To ale nečekali, že budou mít to štěstí a potkají se s nymburskou hvězdu Petrem Bendou.

Toho hráči využili a udělali si pár fotek a selfie. Pak jsme pokračovali autobusem přímo do Brandýsa. Hned po příjezdu se šli kluci zchladit do bazénu ve Sport Centru, který měli celý jen pro sebe. Po dovádění v bazénu přijeli první rodiče, a tak nám pomohly přejet do kempu Proboštská jezera, kde jsme si postavili stany. Večer v sedm nás čekal první zápas s celkem Mladé Boleslavi. „Zápas jsme brali spíš jako trénink a druhé dějství hráli bez driblinku." řekl trenér Mach. Večer v kempu jsme rozdělali oheň a opekli buřty. Trenéři Forst a Mach rozdali hráčům medaile za vítězství v krajské soutěži, což bylo pro kluky překvapením.

V sobotu ráno hned kolem osmé hodiny všichni hráči museli povinně udělat koupel v jezeře, aby byli nastartovaní do nového dne. Druhý zápas jsme hráli s družstvem z Německa a i ten jsme pojmuli, jako trénink a již od začátku hráli bez driblinku. Naše pojetí bylo ovšem lepší než v pátek a hráči se vyvarovali zbytečných chyb. Po další výhře kluci šli na oběd a za opětné pomoci rodičů zpět do kempu se vykoupat.

Čtvrtfinálový zápas jsme sehráli s týmem Kolína. Tento zápas jsme již hráli normální basketbal a předváděli opravdu krásnou hru. Večerní a poslední zápas tohoto dne se odehrál v osm hodin s doposud neporaženým družstvem Josefova. Trenér Forst při poradě před zápasem hráče motivoval a nabudil. Josefov do zápasu vstoupili velmi sebevědomě, ale to jsme jim dokázali rychle sebrat. Ani oddechový čas soupeře nás nezastavil v naší vynikající hře. Doposud nejlepší odehrané utkání v celé naší sezoně. Díky tomu jsme se zaslouženě probojovali do finále. Jelikož bylo co slavit a šlo nám hlavně o to si turnaj užít po příjezdu do kempu a večeři jsme šli na noční koupel zakončenou ohňostrojem.

Nedělní ráno začalo opět koupelí o osmé v jezeře. Po následné snídani a balení jsme vyrazili do haly bojovat o zlato s druhým německým týmem z Berlína. Ti sice byli slabším soupeřem oproti družstvu Josefova, ale nechtěli nám dát vítězství zadarmo. Nakonec jsme s přehledem vyhráli a vezeme si domů zlato. Při vyhlášení si hráč Tomáš Šindler, kromě medaile, odnesl i ocenění all-stars a MVP, za což mu všichni gratulujeme.

„Nyní je již sezona 2016/17 oficiálně za námi, byla dlouhá, ale velmi úžasná. Závěr sezóny v Brandýse vyšel na výbornou a jako bonus si vezeme domů zlaté medaile. Jsou rozhodně zasloužené, jelikož kluci předváděli nádherný basket, za který nás chválilo spoustu trenérů. Znovu bychom touto cestou chtěli s kolegou Forstem poděkovat rodičům, kteří dorazily v hojném počtu, pomohly nám si závěr sezóny užít a jistě si ho užily s námi - DĚKUJEME. Dále bychom chtěli poděkovat Klárce Buňkové, která klukům obstarala opravdu nadstandartní servis. A předposlední řadě bychom chtěli poděkovat hráčům, kteří po celou sezónu vzorně reprezentovali klub a předváděli vynikající basketbal. A na závěr bych chtěl za sebe poděkovat ještě jednou klukům, za to jakou úžasnou partou jsou a co všechno letos dokázali. A kolegovi panu Forstovi, od kterého jsem se za tuto sezónu velmi naučil. Děkuji" na závěr dodal Tomáš Mach