O nadcházejícím víkendu se zúčastní mladší minižáci Lokomotivy Plzeň finálového turnaje v Plzni na Slovanech. Budou obhajovat bronzové medaile z loňského MČR v Ostravě.

Do Plzně se o nadcházejícím víkendu sjede 12 postupujících celků z kvalifikací kategorie U12 na Národní Finále. Pro všechny družstva se jedná o vrchol sezóny a domácí pořadatelský klub BK Lokomotiva Plzeň udělá vše proto, aby si všichni turnaj užili co nejvíce. Naše chlapce, kteří se kvalifikovali na Národní Finále ze Západočeské oblasti z prvního místa, čekají v základní skupině soupeři z Litomyšle a Kroměříže. Do čtvrtfinále postupují první dva týmy. Tímto zveme všechny fanoušky basketbalu, aby přišli povzbudit budoucí naděje plzeňského basketbalu.


Filip Marian: „Jsem velice rád, že se nám podařilo získat Národního Finále mladších minižáků do Plzně. Jde skutečně o prestižní finálový turnaj, kde se hraje o všechno. Pro naše borce bude zážitek a cenná zkušenost bojovat o titul mistra ČR před domácím publikem. Ambice máme nejvyšší, avšak nejprve musíme zvládnout sobotní zápasy ve skupině. Především doufám, že ke všem utkáním nastoupíme kompletní. Věřím, že nás k vítězstvím požene plná hala domácích fanoušků a mladé naděje Lokomotivy Plzeň se jim odvděčí bojovným a pohledným basketbalem. Minulý rok jsme na Národním Finále v Ostravě uhráli skvělý úspěch v podobě bronzových medailí. Nikdo to od nás tenkrát nečekal, nejeli jsme do Ostravy s velkým očekáváním. Tento rok se možná bude očekávat více, ale já jsem přesvědčený, že se s tímto nepatrným domácím tlakem vyrovnáme vysokým nasazením a cinkne kov ten nejcennější. Samozřejmě nejde prioritně jen o výsledky, ale o to, zahrát si kvalitní utkání s nejlepšími týmy ČR, se kterými nemáme možnost konfrontace v průběhu sezóny. Úspěch v podobě medaile je jen třešničkou na dortu především pro děti."

Utkání Lokomotivy

Sobota 29.4.2017
10:50 Basket Litomyšl - BK Lokomotiva Plzeň
14:40 BK Lokomotiva Plzeň - TJ Slavia Kroměříž

Hala Lokomotiva Plzeň - Sportovní Gymnázium, Úslavská 75, Plzeň - Slovany