Stejně jako drtivá většina týmů našeho klubu, tak i náš celek U10-tek absolvoval turnaj v Klatovech, EASTER CUP 2017.

Naše kategorie na turnaji nebyla, tudíž jsme zkusili kategorii o level výše, U11 boys. Odcestovali jsme jen s 11 hráči, někteří byli nemocní, někteří z dalších důvodů nemohli. Prakticky nám šlo jen o to, aby kluci zkusili něco, co ještě nezažili a stmelili partu, viděli jiné zápasy. Prakticky bylo v plánu je k basketu ještě více připoutat. Právě proto jsme naplánovali i 1 nocleh na Hojsovce.

Samotný basket byl pro nás zklamáním z několika důvodů. Tím hlavním zkrátka bylo to, že kluci byli jak Alenka v říši divů. Trvalo jim, než se rozkoukali a byli zakřiknutí. Určitě nám ani neprospělo, že jsme 5 zápasů ze 6 hráli v tělocvičnách, které byli opravdu, ale opravdu prťavé. Nebylo tak tolik prostoru, prakticky neexistoval rychlý přechod a velmi často jsme byli zdvojování, na což se ještě nepřipravujeme. Buďme upřímní, místy jsme vypadali jako parta fotbalistů a ne basketbalistů.

Nic méně turnaj pro nás asi splnil účel. Kluci si to užili po všech směrech. Jeden z největších zážitků byl, kdy jsme fandili našemu týmu U14 při nervy drásajícím čtvrtfinále. Naše 14-tky vyhráli o 1 bod a věřte, že nás bylo hodně slyšet :-)))))

Turnaj nám také ukázal, že obrovský problém máme v soustředění a ve snaze chtít převést na hřiště pokyny z lavičky.
Můžete si ale být jisti, že náš celek zamaká, zapracuje, upracuje, vypracuje a je jasné, že NBA to jistí :-)))

Tak nám držte palce, tímto report z turnaje končí, trenér Marek Kozel