Kdo zavítal o víkendu na zápasy extraligy starších žáků U15, určitě nelitoval. K vidění byly dvě zcela vyrovnaná utkání s dramatickými koncovkami. Ostravě jsme sice o 2 body podlehli, ale s Opavou se nám podařilo vybojovat další extraligové vítězství rozdílem 3 bodů.

BK LOKOMOTIVA PLZEŇ - BK SNAKES OSTRAVA 52:54 (9:14, 31:28, 40:37)

BK LOKOMOTIVA PLZEŇ - BK OPAVA 69:66 (18:16, 35:37, 50:55)

Trenér Václav Forst: „Sobotní porážka s Ostravou mě trochu mrzí, jelikož si myslím, že jsme tempo utkání určovali my. Nicméně Ostrava se vždy dokázala vrátit do zápasu a v závěru utkání se štěstí přiklonilo na její stranu. Dalším faktorem prohry byly některé naše hloupé fauly v posledním hracím období a nedůraz v zakončení. Soupeři gratuluji k vítězství.

Nedělní zápas s Opavou byl skoro jako přes kopírák, ale s tím rozdílem, že jsme přidali na důrazu v osobních soubojích, zlepšili náš výkon na obranné polovině a taktéž na důrazu v zakončení. To jsou, dle mého názoru, hlavní faktory, že se nám podařilo „urvat" další vítězství.

V každém případě pochvala patří všem aktérům obou těchto klání za předvedené výkony, protože byl k vidění opravdu pěkný žákovský basketbal. Zvláštní poděkování patří kolegům Kamilovi Říhovi a Jardovi Lejskovi za odvedenou práci v předzápasových trénincích. Takže, chlapci, díky!"

Další víkend čeká naše žákovské družstvo velikonoční turnaj v Klatovech a poté finální příprava na poslední dva zápasy na domácí palubovce s celky USK Praha a Jindřichova Hradce.