Během uplynulého víkendu zajíždělo naše družstvo U13 společně s děvčaty z DBaK Plzeň do Francie, aby ve městě Pacé odehráli tradiční mezinárodní turnaj. Svůj pohled na turnaj popisuje Martin Volf den po dni.

Martin Volf:

Jsem velice šťastný, že jsem se mohl zúčastnit tohoto turnaje, kde byly velice silné týmy ve všech ohledech. Naše děti daly všechno do pěti utkání, které zde hráli, ale bohužel se jim nepodařilo vyhrát ani v jednom. I přesto je to ale nezapomenutelná zkušenost pro nás všechny.

Sobota 1. 4. 2017

BK Lokomotiva Plzeň - Rennes Ouest 14:46

Do utkání jsme vstoupili velice nekoncentrovaní a během několika málo úvodních minut jsme obdrželi hodně bodů. V tomto turnaji, kde se hraje zápas pouze na 20 minut (2 poločasy po 10 minutách) je velice těžké se dostat zpátky do utkání. Rennes je dobrý tým, který má ve svých řadách hodně vysoké a talentované hráče, my jsme v tomto utkání neměli moc šancí na úspěch.

BK Lokomotiva Plzeň - Casablanca 20:24

Ve druhém utkání jsme ukázali svůj nejlepší výkon na turnaji, kdy kluci bojovali o každý míč. I když jsme hráli dobře kolektivně i individuálně na výhru to také nestačilo. Důležité ale bylo, že jsme ukázali jiný přístup a porvali se proti stejně vysokému soupeři.

BK Lokomotiva Plzeň - St. Brieuc „A" 21:42

Velmi náročný zápas pro Lokomotivu, Brieuc nás převyšoval ve všech aspektech, ve výškové převaze, v rychlosti i dovednostech. Z takových zápasů se musíme poučit do budoucna, zlepšovat se a růst, pro nás to znamená to, že musíme dál tvrdě pracovat v tréninku a zlepšovat se každý den. Kvalitní zápasy jako tyto jsou pro nás velice přínosné.

Neděle 2. 4. 2017

BK Lokomotiva Plzeň - Forti Liberi 12:52

V tomto utkání jsme zcela vyhořeli, hráli jsme bez koncentrace, bez týmové hry a s velice špatnou obranou. Naši borci byli pravděpodobně hodně rozhození při pohledu na soupeřovo dva vysoké hráče převyšující 190 cm. Po pěti minutách jsme museli vystřídat celou základní pětku, poté hráči z lavičky zlepšili hru, do utkání přinesli agresivitu v obraně a zaznamenali několik bodů. Na silného soupeře to ale nestačilo.

BK Lokomotiva Plzeň - Milonas Algirdas 2:40

V našem posledním utkání turnaje nás čekal soupeř, který později hrál i finále turnaje. Naši kluci skórovali pouhé dva body. Bojovali ale, co to šlo, proti silnějšímu družstvu. Utkání nakonec skončilo o 40 vteřin dříve, protože se rozbila elektronická tabule.

I přesto, že se družstvu nepodařilo zvítězit ani v jednom utkání, pevně věříme, že si z turnaje odvezli hezké vzpomínky a zkušenosti, na které jednou budou rádi vzpomínat. Nešlo pouze jen o basketbal, kluci si odvezli i kulturní zážitky, kdy navštívili například zahrady ve Versailles nebo bydleli přímo ve francouzských rodinách.