Ale jak zakončili druhou část soutěže? A co je ještě čeká?
Žáci U14 dohráli o uplynulém víkendu poslední zápasy této sezony. Bohužel tato soutěž měla v harmonogramu i měsíční pauzy, proto se kluci těšili na zúročení tréninkové dřiny do zápasu. V posledních dvou utkáních nám byli soupeři z jižních Čech a to celky BK Tábor a Sokol Písek.

V sobotu k nám zavítal již zmiňovaný tým BK Tábor. Soupeř s námi nevydržel hrát rychlý basket, a proto bránil převážně zataženě. Velkou část zápasu se naše hra přizpůsobila soupeři, což nepřinášelo volné pozice. Do toho se našim klukům moc nedařilo hrát a vnikat a stále jsme se snažili zakončovat z prvního nájezdu. V průběhu zápasu si naši borci pomalu zvykli na obrannou hru Tábora a postupně se dařilo navyšovat náskok.

Nedělní soupeř Sokol Písek byl opačného rázu a i přesto že přijel v úzké rotaci osmi hráčů. Písečtí hráči preferovali celoplošnou obranu, což nám bylo mnohem příjemnější. Když jsme využívali toho, co trénuje v tréninkách, neměli jsme velké problémy se prosadit. Horší už to bylo s naší obranou. Soupeř po našem koši a i celkově hrál velmi rychlý protiútok, který jsme několikrát nestíhali zastavovat.

Velkou pozitivní změnou byla hra v útoku, kdy kluci poprvé pochopili výhody útočného systému, který se snažíme aplikovat. V některých částech hry jsme nepustili soupeře k ničemu, a dotáhli jsme Písek na rozdíl dvou bodů. Potom ale přišel strach z vítězství, pár laciných chyb a velký boj až do závěrečného hvizdu.

Komentář trenéra

„Musím kluky pochválit za nedělní předvedený výkon a hlavně za bojovnost s jakou do toho vletěli. Bohužel se potvrdil fakt nevyrovnané soutěže, kdy kluci nejsou zvyklí hrát vyrovnané zápasy do poslední vteřiny. Potom nás mrzí, každá ztráta a nedaný šoupák. Za ten rok, co kluky vedu, jsem zatím nadmíru spokojen s touhou, kterou do toho dávají nejen hráči, ale i rodiče. Udělali jsme obrovský kus práce, ale k vrcholu u14 soutěže je to ještě daleko. Nezbývá nám než nadále pokračovat a trénovat v plném nasazení do kvalifikace. Až ta rozhodne, zda byl tento rok úspěšný či nikoliv."

Kluci udělali během druhé části sezony další kus práce a další pokrok, nyní je potřeba se připravit na kvalifikaci o ligu na příští rok. Teď nás bude čekat asi nejvíce práce, proto abychom byli na konci úspěšní a mohli odcházet jako vítězové. K tomu bude potřeba zodpovědný přístup celého týmu a všech okolo něj.