Po dlouhé době se vrátili naši starší žáci na domácí palubovku, kde hostili Brno a Prostějov. Na Moravě se nám vyhrát nepodařilo, a tak kluci měli soupeřům co oplácet. V pátek jsme sice nestačili na brněnský tým, ale v sobotu se nám povedlo přehrát prostějovské Orly.

Trenér Václav Forst: „Oba dva zápasy přinesly, dle předpokladů, opět velmi atraktivní duely. S Brnem jsme vstoupili do zápasu velice dobře, což nám přineslo vedení po prvním hracím období. Postupem času soupeř ukázal, jak moc kvalitní má tým, a už do poločasu získal vedení na svoji stranu. Přesto musím u našich hráčů vyzdvihnout jejich bojovnost - brněnské hráče jsme nepustili do nějakého většího vedení a ze všech sil jsme se snažili zápas obrátit ve svůj prospěch, což se ale bohužel nepovedlo. Nezbývá než pogratulovat Brnu k zaslouženému vítězství.

V sobotu proti Prostějovu jsme do zápasu vlétli ve velkém stylu, kluci dodržovali přesně to, co jsme si řekli na předzápasové poradě, a z počátku vše vypadalo, že soupeře doslova zničíme. Nakonec vše bylo ale trochu jinak. Krátkodobý výpadek ve druhém poločase dostal soupeře do hry, což se nám mohlo vymstít. Naštěstí jsme utkání dovedli do vítězného konce a připsali si cenné vítězství."


BK LOKOMOTIVA PLZEŇ - SAM BŠM BRNO 59:68 (19:12, 29:34, 43:48)

BK LOKOMOTIVA PLZEŇ - BCM ORLI PROSTĚJOV 75:63 (22:9, 37:19, 53:31)