Poslední dvě utkání základní části má za sebou juniorka BK Loko. A i když bylo předem dané, že se nevyhneme bojům ve skupině play out, bylo stále o co hrát.

Především z důvodu, že nás čekal soupeř z Vysočiny, se kterým jsme doposud urvali jediné vítězství.

Nejprve však byl na programu sobotní duel v Brně a ten se od samotného úvodu vyvíjel v celku jednoznačně pro domácí. Zejména pod vlastním košem se nedařilo důsledně odstavovat brněnské hráče a ti tak měli spoustu opakovaných možností pro zakončení, v nichž byli takřka neomylní. To nám činilo potíže zaznamenat koš i ze zcela jasných a otevřených pozic.

Hlavní úsilí jsme však směřovali k nedělnímu utkání, a tak bylo potřeba rychle zregenerovat a do nedělního klání jít s chutí a dobře naladěni.

Těžko se pak hodnotí vystoupení, ve kterém měla celý tým zdobit bojovnost a odhodlání v cestě za druhou výhrou. Již samotný úvod naznačil, že tým i jednotlivci jsou v herní nepohodě a snaha vyburcovat se na hranici svých možností leží v nedohlednu.

Domácí se bez potíží a odporu dostali do vedení 12:0 a nám nepomohly ani time outy, střídání, nic.

V celém utkání si domácí drželi minimálně devíti bodové a vyšší vedení. Oba týmy měly prakticky mizivou úspěšnost střelby, a tak se rozhodovalo v osobních soubojích 1 na 1 a útočném doskoku. A bohužel i tentokrát v obou činnostech dominovali více nažhavení domácí.

Když už bylo zřejmé, že vítězství nedosáhneme, stále šlo alespoň o to neprohrát vyšším rozdílem než v první vzájemném utkání, tedy o 15 bodů. I to se nepodařilo, a tak nám po konci základní části zůstala nálepka posledního týmu.

Nyní bude následovat play out, jehož účastníky jsou Chomutov, Sokol Pražský, Vysočina a my. Již v tuto chvíli je jasné že do baráže půjde právě Vysočina spolu s námi. Budeme mít tedy ještě několik málo možností napravit si reputaci a zvednout sebevědomí. K tomu je však nezbytné, aby se jak tréninků, tak utkání účastnili všichni hráči, kterých se to týká a na palubovce pak všichni táhli za jeden provaz.

SAM BŠM Brno - BK Loko Plzeň 85:41 (24:9, 41:22, 69:26)

BC Vysočina - BK Loko Plzeň 79:60 (17:9, 35:22, 57:48)

Tabulka