Poslední venkovní zápasy v základní části jsme sehráli o tomto víkendu. V Liberci a Litoměřicích jsme bojovali o možnost proklouznout do bojů play off. V utkáních jsme nezvítězili, a byť stále žije teoretická šance, s postupem do vyřazovacích bojů to bude již složité.

V Liberci jsme sehráli velmi dobrý první poločas, po slabším úvodu jsme začali obětavě bránit a i v útoku jsme domácí přehrávali. Mírné poločasové vedení 31:33 nám dávalo naději do druhé poloviny zápasu.

Bohužel jsme vstup do druhého poločasu vůbec nezvládli, tvořili jsme chyby, které domácí vybudily a dodaly sebevědomí. V obraně jsme nepochopitelně začali "dávat" volné střely úspěšným střelcům kondorů, kteří nabídnuté šance s ochotou využívali.

Když nám soupeř bodově odskočil, rozhodl jsem se šetřit některé hráče na nedělní utkání s Litoměřicemi. Rozdíl ve skóre narostl až na 32 bodů.

V Litoměřicích jsme začali, jak jsme v Liberci skončili, soupeř na nás hned na úvod "vlétl" a naši hráči opět tomuto tlaku podlehli. Zásady, na kterých jsme se v trénincích a předzápasové poradě domluvili, jsme do utkání zařadili až po dvou vybraných timeoutech. Poté se naše hra zklidnila a další čtvrtiny jsme odehráli vyrovnané, hrozivých 18 ztrát v prvním úseku hry nás však bude strašit dlouho.

Jsme mužstvem dvou tváří, jsme schopni v úsecích hry přehrávat tak kvalitního soupeře jako je USK a naopak zcela herně propadat a nestíhat ani Spartu. Tyto úsekové propadáky přisuzuji menší zkušenosti hráčů a absenci většího počtu hráčských osobností.

BK Kondoři Liberec - BK Lokomotiva Plzeň 82:50

Slavoj Litoměřice - BK Lokomotiva Plzeň 72:55

Tabulka a přehled zápasů