Již 16. 2. hráli hráči do 17 let utkání na Sokole pražském, ve středečním zápase pak dohrávali souboj s USK. Soupeř totiž v původním termínu utkání hrál Euroligu kadetů.

Zápas na Sokole jsme neodehráli dobře, po slušné první čtvrtině nám soupeř bodově odskočil a naši hráči zřejmě v hlavách utkání "zabalili". Bohužel jsme nebyli soupeřem ani hráčům Sokola z lavičky. Pozitivem bylo zapojení do zápasu žáků Zahouta a Tkache, kteří sbírali cenné zkušenosti, první jmenovaný se dokonce i bodově prosadil.

Na USK jsme opět začali špatně, v první čtvrtině nám chyběla odvaha hrát na koš a nabuzení domácí se dostali do vysokého vedení. V druhé čtvrtině se nám přeci jen podařilo hru USK přibrzdit, i když neustálé zbytečné ztráty naší hru srážely a dovolovaly soupeřům snadné koše. Poločasová důrazná domluva se tentokrát vyplatila, naši hráči zvýšili obrátky a začali být domácím vyrovnaným soupeřem.

Výbornou obranou se nám podařilo několikrát soupeře donutit ke ztrátě, nebo nenechat ho vystřelit v časovém limitu. Druhý poločas celkově z naší strany znamenal velmi dobrý výkon a lze na něm stavět, škoda že jsme opět ve třetí čtvrtině po našich ztrátách dovolili jednoduché koše, výsledné skóre pro nás mohlo být lepší. Kluci však ze sebe vydali hodně fyzických sil a to je přesně ten přístup, který od nich v takových zápasech s favoritem vyžaduji.

O víkendu hrajeme důležité utkání o postup do play off a do zápasů opět musíme vložit maximum energie a obětavosti.

Sokol pražský - BK Lokomotiva Plzeň 90:45 (23:14, 52:28, 65:32)

USK Praha - BK Lokomotiva Plzeň 72:45 (22:4, 41:13, 58:21)

Tabulka a přehled utkání