V sobotu 11.2. jsme po delší době pořádali turnaj pro naše nejmenší baskeťáky, naše U10-tky. Všem dětem, jsme chtěli připravit krásný sportovní den, plný zážitků a přátelské atmosféry. Proto oproti tradičním 3 týmům, jak se tak turnaje pro tuto kategorii dělají, se sešlo hned týmů 6.

Loko Mašiny 1, Loko Mašiny 2, Domažlické Písty 1, Domažlické Písty 2, DBAK Plzeň a BK Holýšov.


K dispozici nám byly 2 hřiště ve sportovní hale na LOKOTCE, takže vše běželo jako po drátkách. Hrálo se na 2 skupiny po 3 týmech každý s každým. Po odehrání skupin následovaly souboje o umístění. Třetí ze skupin proti sobě, druzí proti sobě a první proti sobě. Od začátku turnaje byly vidět velké věci. Zápal, nadšení, snaha, ale i nějaké ty boule, slzy po porážce nebo nepovedené akci. Prostě krása za krásou. Každý tým se prezentoval svou hrou. My se snažili hrát především s přehledem, kdy vidíme jeden druhého. Učíme naše kluky, aby viděli, co není vidět a aby chápali, co chápat nejde :))). No sice ne na 100%, ale na pěkných 90% se nám to dařilo :)), s rezervou řečeno.

Mimo zápasů jsme turnaj obohatili o dvě dovednostní soutěže. Soutěž ve smečování a soutěž o střeleckého šampiona. Jaké tam se děli věci.............. Ten zápal a nadšení byl nádhernou odměnou pro všechny přítomné.

Nakonec soutěž ve smečování vyhrál domácí borec David Kozel a střeleckým šampiónem se stal Domažlický Píst Vojta Sazama. Ve finále turnaje se potkali naše Loko Mašiny 1 a BK Holýšov. Nakonec jediným neporaženým týmem zůstali BK Holýšov, kteří nás zaskočili v agresivitě a my vláli v obraně jak státní vlajka na pražském hradě když tam nevisí zrovna trenky :)).

Jsme přesvědčení, že turnaj splnil účel jak pro začínající hráčky a hráče tak i pro trenéry, kteří viděli, kde jsou rezervy a na čem zapracovat.

Za naše týmy je nutné ihned pracovat na obraně a postavení v ní. Co do útočných aktivit, musíme více ustát tlak agresivnější obrany a musíme se snažit lépe poprat s odstoupenější obranou a zdvojováním.
Nakonec turnaje přišlo vyhlášení, kdy každý z hráčů dostal originální DIPLOM, MEDAJLE a PŘÍVĚSEK V PODOBĚ BASKETBALOVÉHO MÍČE.

Je opravdu úžasné sledovat to čiré nadšení, tu snahu bez postranních úmyslů, bez zášti u všech dětí. To jak prožívají štěstí, ale i zklamání. To jak jim není jedno prakticky cokoli.

Na úplný závěr musím pochválit pomocníky z klubu, kteří poctivě pomáhali a byli dětem k dispozici po celý den a že jich nebylo málo. Hráči U14, U17, U19 a trenéři ostatních kategorií. Právě na těchto akcích ukazujeme, že jádro klubu je SUPER, jsme parta a nedělá nám problém si navzájem pomoci.

Video z turnaje

Fotogalerie z turnaje

Tak zase někdy na basketbalovu viděnou. Za náš tým U10, trenér, krotitel, utěšovatel, zdravotník, organizátor, vázač tkaniček, blbec pro všechno Marek Kozel