O víkendu zajíždělo naše družstvo U15 na Moravu, aby změřilo síly nejprve s Opavou a o den déle s Ostravou.

BK Opava - BK Lokomotiva Plzeň 57:51 (16:11, 34:25, 46:42)
BK Snakes Ostrava - BK Lokomotiva Plzeň 81:55 (32:7, 45:24, 65:40)

Trenér Forst k zápasům: máme za sebou čtyři zápasy na moravské půdě, Prostějov, Brno, Opavu,  Ostravu, ve kterých se nám nepodařilo ani jednou zvítězit. Nicméně s úrovní žákovské extraligy jsem nadmíru spokojený, jelikož všechna utkání nabízejí velice pohledný basketbal. Jsem velmi rád, že kluci vybojovali Extraligu U 15, v níž sbírají cenné zkušenosti a statečně oponují všem soupeřům. Věřím, že se nám nějaké vítězství podaří určitě uhrát.

Sobotní zápas v Opavě nabídl vyrovnaný duel, jistě divácky atraktivní s vítězným koncem pro domácí.

Neděle byla pro nás horší - soupeř na nás vlétl a první hrací období nás smetl rozdílem 25 bodů, a to zcela zaslouženě. Působili jsme zakřiknutým dojmem, hráli zbytečně s příliš velkým respektem k soupeři a nebyli jsme schopni reagovat. Musel jsem na chlapce trochu zvýšit hlas, aby se probudili, což se zčásti povedlo. Ve zbytku utkání byli ostravskému celku už vyrovnaným soupeřem.

Celkově nás v poslední době trápí úvody zápasů. Kluci mají svázané ruce, bojí se, a až poznají, že jsou přinejmenším stejně dobří jako soupeř, tak je pozdě. Na těchto všech nedostatcích budeme pracovat a uvidíme, jak rychle zvládneme jejich odstranění. Všem hráčům děkuji za jejich píli, snahu se zlepšovat, pracovat na sobě a také mají můj respekt za bojovnost v zápasech.

Chtěl bych vyzdvihnout také skvělou práci kolegy Kamila Říhy, který roste trénink od tréninku jako trenér a odvádí celkově vynikající práci.