Poslední utkání základní části již nemohlo z našeho pohledu nic moc změnit. To samé se však nedalo říci o Nymburku.

Protože Sokol pražský podlehl Sršňům Písek, v případě naší výhry by totiž pražané postoupili na třetí místo, právě na úkor Nymburka.

I proto neponechali domácí nic náhodě a k utkání až na Peterku nastoupili v plné síle se Svobodou, Stegbauerem a Dlugošem. My cestovali sice v deseti, ale bez tří hráčů základní rotace Honomichla, Říhy a Lejska. Prostor ukázat se a ochutnat atmosféru 1. ligy tak dostali kadeti Rosťa Jirák a Lukáš Karlíček.

Nezatíženi postupovou matematikou jsme chtěli především odehrát dobré utkání a dát více prostoru právě mladším hráčům. I tyto fakta hodně ovlivnily předváděnou hru.

Ta byla hodně neurovnaná, plná nepřesností a chyběla potřebná lehkost. Po vyrovnané 1. čtvrtině jsme postupně začali ztrácet, když díky špatné komunikaci a nezodpovědnosti v obraně vynikal nejlepší hráč domácích Svoboda.

Tento jev pokračoval i po přestávce ať jsme bránili osobně či přecházeli do zóny. Náskok domácího týmu tak narostl na více jak dvacet bodů. V poslední čtvrtině se alespoň podařilo velmi nepříznivý vývoj skóre zastavit a ve velmi specifické sestavě bez klasického pivota snížit na vcelku milosrdný rozdíl.

Nyní se soutěž rozdělí na tři skupiny. My budeme bojovat o co nejlepší pozici pro předkolo play off ve druhé skupině s týmy Šlapanic, Olomouce a rezervou Pardubic.

Basketball Nymburk B - BK Lokomotiva Plzeň 74:60 (13:11, 34:22, 60:38)

Tabulka a přehled utkání