Po dvou výhrách na palubovkách USK a GBA nás čekaly v předposledním kole Košíře a tentokrát na domácí palubovce.

Ačkoliv jsme díky velmi dobrým výkonům na hřištích soupeřů získaly důležité body, stále nám chyběla jistota horní šestky a pouze výhra nad Košířema nám dávala jistotu.

Jak už to v letošní sezóně bývá zvykem, opět to v úvodu utkání vypadalo s naší hrou i nadějemi na vítězství velmi zle. Hra, která v předešlých zápasech přinášela efekt, tedy výborná kolektivní obrana a zlepšený pohyb hráčů i míče na útočné polovině, se zcela vytratila.

Hosté se dostávali jednoduše do otevřených pozic a zcela bez odporu proměňovali každou střelu. Naštěstí ještě do konce čtvrtiny došlo z naší strany ke zvýšení obrátek a snižování ztráty.

Ačkoliv se nám do poločasu nepodařilo otočit vývoj, na palubovce se již odehrávala bitva o každý bod. Tu v plzeňském dresu režíroval Venca Honomichl, který byl nakonec i nejlépe bodujícím hráčem a jeho koše dodávaly týmu potřebnou energii.

Ve třetí čtvrtině již naše obrana začínala fungovat daleko lépe a soupeři nechávala jen málo volného prostoru. Tuto pasáž se podařilo vyhrát 23:15, což znamenalo vedení 67:61. Ve 4. čtvrtině byla v hale i na palubovce velmi napjatá atmosféra, mezi hráči se jiskřilo i díky několika velmi rozporuplným verdiktům sudích. I tentokrát jsme se uchylovali až zbytečně často ke střelbě z dlouhé vzdálenosti, přestože hosté měli problémy s fauly. Naštěstí jsme si dokázali pomoci obranou a díky zvládnuté koncovce si pomoci i ve skóre ze vzájemných utkání.

Výhra nám dala definitivu horní šestky již před posledním zápolením v Nymburce. Díky všem hráčům a také fanouškům, kteří nás podporují.

BK Lokomotiva Plzeň - Basket Košíře  82:76 (21:24, 44:46, 67:61)

Tabulka a rozpis utkání