V extralize U17 začala odvetná utkání a naše družstvo na domácí palubovce přivítalo ostravské týmy Snakes a NH. Na sobotního soupeře Snakes jsme výkonnostně neměli, ale v nedělním zápase se podařilo vybojovat důležitou výhru.

I když jsme chtěli odehrát dobrý zápas i proti sobotnímu soupeři, zřejmě jsme se všichni upínali především k nedělnímu utkání. Se "snejkama" jsme odehráli vcelku vyrovnaných 20 minut, nebýt našich zbytečných nepřesností mohli jsme být i ve vedení. V úvodu třetí čtvrtiny jsme však zcela herně propadli a soupeř se dostal na rozdíl dvaceti bodů. Vyhodnotil jsem, že v utkání nemáme šanci na vítězství a klíčové hráče jsem začal šetřit s ohledem na nedělní utkání. Rozdíl ve skóre se začal navyšovat, protože kluci, co nastoupili, herně příliš nepřesvědčili.

Nedělní vítězství pro nás bylo důležité s ohledem na klid v tabulce. Kluci k utkání přistoupili zodpovědně a od prvních minut jsme byli lepším týmem. Nevyšel nám opět úvod druhého poločasu, kdy jsem na hráče musel zvýšit hlas. Naštěstí klid do našich řád vnesli Kočvara a Chromý, jejich úspěšné střelecké pokusy soupeře definitivně zlomily a my si mohli užít velmi důležité vítězství. Za 14 dní hrajeme další důležitý zápas na Spartě, kde musíme zvítězit, abychom stále živili naději na play off.

BK Loko Plzeň - Snakes Ostrava 42:80 (12:15, 28:38, 36:56)

BK Loko Plzeň - NH Ostrava 75:48 (22:8, 36:22, 57:34)

Tabulka a přehled utkání