Našemu týmu zatím patřila 11. příčka s bilancí 1 výhry (Vysočina) a 11 porážek a nutno říci, že po většinou výrazných.

Tento víkend byli našimi soupeři Nymburk a Pardubice. Oba celky patří i letos k nejlepším a netají se medailovými ambicemi. I přes porážky si troufám říci, že i výkon kluků jde dopředu a předváděná hra se lepší.

Bohužel na palubovce Nymburka chyběla klukům především bojovnost a nadšení. Nechali se snadno přehrávat a domácím velmi usnadnili cestu. Takto si prezentaci hry a týmu rozhodně nepředstavuji.

Odpoledne, díky spoustě volného času, se nabízelo navštívit utkání Kooperativa NBL mezi Kolínem a USK Praha. Byl k vidění rychlý a napínavý basketbal a kluci mohli porovnat, v čem jejich projev zatím zaostává, v jaké rychlosti je třeba provádět veškeré činnosti.

Snad i tento impuls pomohl a druhý den na palubovce Pardubic byl výkon všech zcela odlišný. Kluci měli chuť porvat se o každý míč, daleko lépe si plnili role, které jim náleží a výsledkem byly velmi vyrovnané první dvě čtvrtiny o rozdíl pouhých 12 bodů.

Ve třetí čtvrtině se projevila větší kvalita domácích a také širší lavička. Pozitivní však bylo, že kluci tentokrát bojovali až do konce a i přes prohru jim musím vyseknout pochvalu. Takový přístup by nám všem měl pomoci do další tréninkové práce, třeba již za 14 dní na domácí palubovce bychom mohli překvapit.

BA Nymburk - BK Loko Plzeň 107:51 (27:6, 57:19, 84:30)

Synthesia Pardubice - BK Loko Plzeň 91:66 (26:22, 49:37, 71:49)

Tabulka a přehled utkání