Hned první víkend nového roku cestovali naši kadeti do Pardubic a Prostějova. Obě utkání znamenala vysoké porážky pro naše družstvo, a tak musíme věřit, že to v dalších zápasech bude jen lepší.

Komentář trenéra:
Hned v prvním týdnu nového roku jsem měl velké starosti se sestavou, hodně hráčů bylo zraněných nebo nemocných, a tak jsem se obával, zda vůbec k prvním utkáním roku 2017 odcestujeme. Sestava se nakonec stabilizovala, i když někteří hráči jeli k zápasům prakticky bez tréninku. V sobotu se navíc vlivem vysokých mrazů přidaly problémy s cestováním k zápasům, když řada vlaků nabírala velká zpoždění. Do pardubické haly jsme tedy dorazili pouhých 30 minut před utkáním. Nechci však, aby předešlé věty vyzněly jako omluva, nebo alibi k našemu špatnému výkonu, jak v sobotu, tak v neděli. Pardubice nás v sobotu vyškolily z basketbalu, jde o velmi vysoké družstvo, hrající velice vyspěle a účelově. My jsme byli domácím soupeřem až v druhém poločase, kdy naše hra snesla přísnější měřítko. Bohužel jsme již s vysokým rozdílem ve skóre nedokázali nic udělat.

K nedělnímu utkání jsme vzhlíželi, jako k možnosti vybojovat další extraligové vítězství. Prostějov měl o jedno vítězství v soutěži méně a byl tedy pod námi v tabulce. Bohužel zápas se nám vůbec nepovedl, když jsme propadli ve všech činnostech. Jen u mála z kluků mohu nazvat výkon v zápase jako (alespoň) průměrný, většina z hráčů totiž herně zcela propadla. Prostějovští Orli hráli, co potřebovali a zaslouženě zvítězili. Nám nezbývá nic jiného než pracovat v tréninku a takový hrůzostrašný výkon již v soutěži nesmíme zopakovat.

Synthesia Pardubice - BK Loko Plzeň 96:55 (26:9, 58:21, 80:39)

BCM Orli Prostějov - BK Loko Plzeň 80:44 (18:13, 43:21, 66:31)

Tabulka a přehled utkání