Poslední dvě utkání kalendářního roku mají za sebou junioři, když se utkali s nováčkem extraligové soutěže Levharty Chomutov.

První duel se hrál na plzeňské palubovce a po dvě čtvrtiny se hrál otevřený duel, kdy kluci týmovým pojetím dokázali eliminovat hlavní přednosti hostí. Bohužel hned úvod třetí části jsme totálně propadli a umožnili získat chomutovským dvouciferné vedení. Zbytek utkání se pak vrátil do kolejí z úvodních minut, kdy se hrálo zcela vyrovnaně. O to více mrzí pětiminutový výpadek. Současné dovednosti a efektivita nám neumožňují dokázat smazat vyšší jak několika bodové vedení.


BK Lokomotiva Plzeň - Levharti Chomutov 43:62 (12:10, 24:24, 30:45)

Do odvety jsme chtěli jít s odhodláním navázat na první dvě čtvrtiny z domácího utkání a pokusit se překvapit. Všechno co bylo řečeno v šatně na předzápasové poradě, však i v šatně zůstalo. Studený a odevzdaný výkon byl doslova ostudou a zcela postrádal extraligovou úroveň. Zcela chybělo jakékoliv zaujetí a zápal pro hru, což je asi tím nejsmutnější faktorem. Jestli se dá najít nějaké pozitivum, pak to bylo v celku aktivní útočné pojetí Honzy Krále a několik světlých okamžiků měl i Martin Mach.

Levharti Chomutov - BK Lokomotiva Plzeň 88:49 (24:5, 51:19, 70:38)

Tabulka a přehled utkání