V sobotu k nám zavítal tým z Varů a my s ním ve večerních hodinách odehráli premiérové utkání v nové hale bývalého sportovního gymnázia. V neděli se zápas odehrál tradičně v tělocvičně 28. ZŠ, tentokrát s družstvem Mariánských Lázní.

Oba celky přijely v sedmi hráčích, což naznačovalo, že fyzická výdrž bude na naší straně. I když úvodní body zápasů vstřelili soupeři, tak jsme oba duely měli pod kontrolou po celou dobu. To dokazovali i tabule na konci střetnutí, když jsme prolomili v obou dvou zápasech sto bodovou hranici a radovali se z vysokých výher. Obě utkání se nesla v dobrém duchu a celý tým si je užíval.

Základní část soutěže je za námi. I když se nepodařilo postoupit do extraligy, tak na hráčích je vidět velké zlepšení. Přesto je potřeba pracovat dál a nepolevovat.

Kapitán týmu Ondřej Strejček zhodnotil půlku sezony takto: „Od začátku letní přípravy jsme se hodně zlepšili, ať v driblingu, tak ve fyzičce, ale i jako kolektiv. I když nám úvod soutěže moc nevyšel, tak s každým zápasem na nás bylo vidět zlepšení. Doufám, že se v druhé části sezony umístíme líp."

BK Lokomotiva Plzeň - TJ Thermia K. Vary 110:42 (31:11, 60:24, 87:33)

BK Lokomotiva Plzeň - BK Mariánské Lázně 120:29 (15:7, 64:9, 94:18)