Naši mladší žáci U14 odehráli zápasy na Sokole Vyšehrad a Sokole pražském.

V sobotu jsme vyjeli na Sokol Vyšehrad, který od posledního zápasu u nás má podobné výsledky jako my. I když jsme věděli, že zápas bude velmi náročný, tak jsme chtěli ukázat, že jsme lepší tým a vyhrát. Už při rozcvičování ale byla vidět na hráčích velká nervozita.

Začátek zápasu nebyl z naší strany nejlepší. Soupeř hrál v útoku velmi tvrdě a bránil zataženě. Proto jsme se v postupném útoku těžko prosazovali. Naše obrana byla celoplošná a nátlaková, páni rozhodčí ale byli příliš přísní, a tak jsme nasbírali nejen zbytečné fauly, ale i technickou chybu pro hlavního trenér J. Lejska.

Poločasové skoré 44:22 nebylo ideální, a proto jsme po poradě a oddychu přitvrdili. Pan rozhodčí bohužel také přitvrdil a trenér Lejsek dostal druhou technickou, což znamenalo, že musí opustit halu. Zápas tedy do rukou převzal asistent Tomáš Mach. „Byl to velký šok a nelehký úkol nahradit Jardu a s kluky dohrát zápas." tým to ale vyhecovalo k lepší hře, začali tvrdě bránit a nacházet cestu do koše.

„Myslím, že obranu i útok jsme zvládali dobře, jediné, co mi dělalo starost, bylo střídání hráčů, v tom jsem si moc nevěděl rady." přiznal Tomáš Mach. I přesto všechno kluci hráli po celý druhý poločas basket, na který se dobře koukalo. Bohužel na výhru to nestačilo, ale alespoň na vzájemný zápas máme lepší skóre.

Nedělní zápas nás čekal na Sokole pražském, u soupeře, který je stále neporažen. I když jsme chtěli navázat na výkon z druhého poločasu na Vyšehradě, tak nám to moc nevyšlo. Soupeř využíval svojí výšky a síly, čímž nám dával dost košů po doskoku. Naopak v útoku si hráči dělali, co chtěli a díky tomu jsme se nebyli schopni prosadit. Po poločase jsme ukázali, že i se Sokolem máme dobré úseky. Celou třetí čtvrtinu jsme hráli dle pokynů trenéra, zabrali v obraně a čtvrtinu vyhráli 14:13. Tento zápas je pro nás velkým poučením a věříme, že od teď to bude jen a jen lepší.

Sokol Vyšehrad - BK Lokomotiva Plzeň 61:50 (18:9, 44:22, 53:40)

Sokol pražský - BK Lokomotiva Plzeň 88:34 (19:7, 49:12, 62:26)