Tým U11 se opět vydal za soupeřem do Klatov, tentokrát ale za holčičím týmem.

Kvůli velké marodce týmu dorazilo na zápas pouze deset kluků, i proto se trenéři na poslední chvíli rozhodli, že povolají ještě jednoho hráče z mladší kategorie U10, který se původně přijel na zápasy jen podívat.

První utkání, které se hrálo již od 8:30, bylo od samého začátku velmi vyrovnané. Klatovský celek uměl dobře hrát kombinaci hoď a běž, na což jsme se během zápasu několikrát nachytali. I tak jsme ke konci zápasu ukázali svojí sílu a důslednou obranou zápas dotáhli do vítězného konce.

I druhé utkání se hrálo velmi vyrovnaně, bylo velmi náročné a běhavé. Z naší strany se velmi zlepšila obrana. Obzvlášť za druhý poločas bych chtěl kluky pochválit, hráli velmi pěkný basket, kdy po dobré obraně zahájili rychlý protiútok, a i přes občasné chyby to byla pěkná podívaná. Zejména dlouhé pasy Ondry Fraňka nás nutily běhat rychle dopředu.

„V obou zápasech se hrál pěkný basket, klatovské holky měly pár vyšších hráček, které uměly využít své výšky a na to jsme si museli dávat bacha. Klukům patří pochvala, jelikož přenášejí do hry věci, které trénujeme, a to je dobrá cesta ke zlepšení. Nicméně je potřeba trénovat dál a docházet na tréninky v 100% účasti." Zhodnotil trenér Tomáš Mach.

BK Klatovy (d) - BK Lokomotiva Plzeň 45:51 (10:9, 23:22, 37:39)

BK Klatovy (d) - BK Lokomotiva Plzeň 35:53 (12:11, 23:20, 29:39)