„Když basket baví celou halu" - tak by se dala nazvat sobota 5. 11., kdy jsme pořádali turnaj pro naše nejmenší baskeťáky, pro naše U10-tky (ročníky 2007 a mladší).

Soupeřem nám tento den byly Domažlice. Po dohodě jsme z našich řad vytvořili 2 týmy a stejně tak hosté z Domažlic a šlo se na věc. Na všech hráčkách a hráčích byla vidět drobná nervozita, ale i na rodičích, kteří přijeli podporovat svá dítka v hojném počtu. Úvodní zápas obstaraly naše Loko Mašiny 2 proti Domažlicím 2. Bože to byl „fičák", děti do toho vlétli po hlavě a bez bázně hany. Trenéři lítali lajny a basketem se bavila celá hala. Když pomineme sem tam nějakou tu chybičku, tak bylo vidět spousta krásných basketbalových akcí a hlavně tu nefalšovanou dětskou radost, slovy klasika - VO TOM TO JE !!!!!!

Po prvním zápase následovaly další tři. Jednou vyhráli ti, a jednou zas ti druzí, ale o to tady nešlo. Všechny trenéry spíše zajímaly herní návyky, individuální návyky a zjistit na čem je třeba zapracovat v trénincích. Snad tím hlavním posláním bylo dětem ukázat jak krásný sport basket je. Nadchnout je a zaujmout. Pokud děti bude basket a trénování bavit tak tu můžeme klidně mít další hráče pro NBA, no skromní tedy nejsme :-), ale proč taky být.

Dalším kořením dne byly individuální soutěže, které jsme naplánovali mezi zápasy 2 a 3. Soutěžili všechny děti. První disciplína byla střelba a druhá dvojtakty. Nejprve si to rozdali hráči ve svém týmu mezi sebou a vítěz postoupil do velkého finále. Soutěže měli náboj, poněvadž jsme zainvestovali a ceny nebyly nijak malé. Hrálo se o trika posledních dvou finalistů NBA. Po velkém boji obě soutěže vyhrál Domažlický borec, Pavel Vondras.

Závěr turnajového dne pak byl nástup všech 4 týmů, předání medailí a určení 2 nejvíce se snažících hráčů. Za Domažlice trenéři určili Nikolku Zelenkovou a za nás Davida Nalose. Opět nedostali žádné hala bala ceny, ale potítka s logem NBA :-)))

Závěrem bychom rádi poděkovali všem pomocníkům z klubu, kteří nám pomohli s organizací, časomírou, zápisem atd. Myslím, že ta ryzí radost dětí všem připravila hezký den a nás motivovala k tomu, že podobné turnaje nebo zápasy budeme vyhledávat a organizovat pravidelně.

Fotogalerie z turnaje č.1
Fotogalerie z turnaje č.2

Výsledky: 1.zápas, 2.zápas, 3.zápas, 4.zápas

Loko Mašina 2 vs. Domažlice 2 - 46:30
 
Sportu ZDAR, basketbalu zvlášť :-)))