Během podzimních prázdnin si hráči U14 sice odpočinuli od školy, ale o to více se připravovali na zápasy v Mariánských Lázních a Karlových Varech.

V sobotu náš tým zamířil do Mariánských Lázní, tento celek je sice v tabulce na posledním místě, ale i tak kluci soupeře nepodceňovali. Vstup do zápasu byl velmi dobrý, kluci makali v obraně a poté rychle zakončovali, čímž si získali hned v úvodu vysoký náskok.

Od druhé čtvrtiny přišel pokyn ke zdvojování hráče s míčem. V trénincích jsme se na to ještě nezaměřovali, takže to byla spíše zkouška pro kluky, jak si s tím úkolem vypořádají. Soupeř nevěděl, jak si se zdvojením poradit, a proto se náš bodový náskok neustále zvyšoval.

V druhém poločase jsme chtěli pokračovat v našem dobrém výkonu. I když to na skóre nebylo vidět, polevili jsme v obraně a i na zakončení jsme se přestali plně soustředit. I tak jsme dokázali pokořit sto bodovou hranici a radovali se z vysoké výhry.

V neděli jsme vyjeli opět do lázeňského města, tentokrát do Karlových Varů. I odtud jsme chtěli odjíždět jedině s výhrou. Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem a byli ve vedení. I přesto soupeř našel recept, jak nás přehrávat. Během celého zápasu jsme si nedali pozor na dlouhé balóny, kterými nás soupeř přehazoval.

Opětná nekoncentrace na zakončení nás tentokrát stála nedosažení sto bodové hranice, což všechny mrzelo. Pozitivem na obou zápasech bylo rovnoměrné vytížení všech hráčů. Klukům patří gratulace za dvě výhry, nic méně je potřeba se připravit na další zápasy, během kterých bude zapotřebí, aby kluci udrželi koncentraci po celý zápas.

BK Mariánské Lázně - BK Lokomotiva Plzeň 30:122 (6:30, 7:69, 18:93)
Statistika utkání

TJ Hhermia K. Vary - BK Lokomotiva Plzeň 46:99 (9:28, 17:51, 34:80)
Statistika utkání

Tabulka a přehled utkání