V pátek 28. října zamířilo naše družstvo U11 na palubovku doposud nejsilnějšího soupeře a to do Klatov.

Vstup do prvního zápasu byl ze strany kluků velice nervózní. V první čtvrtině kluci nemohli najít svůj styl hry. Zapomínali jsme bránit a dělali spousty nevynucených chyb, toho soupeř dokázal využít, a tak první dějství skončilo 15:8.

Kluci v dalších čtvrtinách už dokázali plnit pokyny trenérů, bohužel ale nedokázali snížit náskok soupeře, a tak jsme první zápas prohráli.

Do druhého utkání jakoby nastoupil z naší strany úplně jiný tým. Kluci chtěli Klatovům oplatil porážku z prvního zápasu. Konečně jsme začali dobře bránit, hrát hezký rychlý basket a proměňovali jsme jednoduché koše. Do druhého poločasu jsme šli s 3 bodovým náskokem.

Třetí čtvrtinu jsme dokázali ubránit nejlepší hráče druhé pětky a dostali se do vedení o 13 bodů. Vše nasvědčovalo tomu, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Jenže jakoby kluci usnuli na vavřínech, přestali jsme zcela bránit a málokdy se nám podařilo přejít půlku. Opět jsme začali dělat zbytečné chyby, ze kterých soupeř těžil. A tomu odpovídá i konečný výsledek zápasu 66:63. Z toho zápasu bychom si měli vzít ponaučení, že se musí bojovat celý zápas, od začátku až do konce. I tak bych chtěl kluky pochválit a věřím, že doma jim porážky vrátíme.

BK Klatovy - BK Loko Plzeň 54:45 (15:8, 29:14, 41:31)

BK Klatovy - BK Loko Plzeň 66:63 (14:10, 27:30, 40:53)