O uplynulém víkendu nastoupili naši mladší žáci nejprve proti Jižním Supům a o den déle změřili síly s družstvem BK Beroun.

Před sobotním utkáním bylo jasné, že favorité utkání budou hosté, i tak jsme je ale chtěli potrápit a bojovat až do konce před zraky plzeňských fanoušků. Soupeř od prvních minut prokazoval jak fyzickou, tak basketbalovou převahu, nám v prvním poločase chyběla odvaha hrát a každou naši chybu hosté trestali košem.

I přesto rozdíl ve skóre nebyl tak propastný. V druhém poločase se náš výkon zvedl, na hřišti jsme začali hrát to, na čem pracujeme v tréninku. I tak jsme ale stále vytvářeli spoustu chyb.

Kromě všech negativ se ale na hřišti ukázali i hráči, kteří odehráli dobré utkání.

V neděli byl scénář utkání zcela opačný, soupeř přijel pouze v osmi hráčích, a tím pádem jsme nepomýšleli na nic jiného než na povinné vítězství.

Vstup do utkání se nám vydařil na výbornou, dařil se nám rychlý protiútok, kluci hráli tvrdě do koše a nevytvářeli ztráty, poločasové skóre 76:8 vypovídá o všem.

V druhé polovině zápasu jsme se snažili hrát téměř bez driblinku, z čehož vyplynulo o něco více ztrát. I tak se celý zápas nesl v pozitivní atmosféře a všichni si ho užívali, nakonec jsme zvítězili 127:20!

Komentář hlavního trenéra Jardy Lejska:

"Musím říct, že v sobotu se hrál v Plzni pěkný basketbal. Kluci ze Supů ukázali, proč jsou jedním z favoritů naší skupiny. My jsme nedokázali najít odpověď na jejich celoplošnou obranu a hlavně při vyhazování jsme několikrát odevzdali míč přímo soupeři do ruky. Hlavní rozdíl byl ale v agresivním pojetí nájezdů a především ve větší herní vyspělosti soupeře. Zatímco soupeř trestal jakékoliv přečíslení, my spíše ztráceli balóny nebo neproměňovali jasné šoupáky. Přesto si myslím, že prohra o 50 bodů byla až příliš krutá. V neděli to byl trošku jiný zápas. Dokázali jsme si nacvičit nové herní situace a jako největší plus beru, že se střelecky dokázalo prosadit všech 15 hráčů."

BK Lokomotiva Plzeň - Jižní Supi 51:100
BK Lokomotiva Plzeň - BK Beroun 127:20