Po porážce v 1. kole na domácí palubovce nás čekal velký favorit celé soutěže. Tým Hradce má i letos ty nejvyšší ambice a tomu odpovídá kvalita kádru tvořící celá řada hráčů nedávno působících v nejvyšší soutěži.

Bylo pouze na nás, jak dokážeme otupit hru domácího celku. Ze zdravotních a pracovních důvodů bohužel chyběli dva dlouzí hráči Veselý se Suchým. Nicméně devět hráčů bylo připraveno ukázat svou sílu a napravit nepovedené první kolo.

Od začátku se hrálo vyrovnané utkání. Na naší straně byl lídrem Venca Honomichl s Jardou Kovandou, kteří obstarávali většinu našich bodů. Síla Sokolů pak je zejména ve vyrovnanosti celého týmu a rozložení bodů na všechny hráče. Ve druhé čtvrtině nám trochu začal ujíždět vlak. Ke zmíněné dvojici se sice sem tam připojil Kamil Říha s Jardou Lejskem, ale to bylo bohužel vše. Po změně stran jsme zlepšili jak obrannou, tak útočnou fázi a jedenácti bodové manko snížili na rozdíl tří bodů. V té době jsme měli několik možností dokonce vývoj zvrátit, ale nestalo se tak. Stejně jako v utkání s Vysočinou jsme v poslední čtvrtině zcela vyhořeli a to zejména takticky. Místo jasně cílených útoků jsme se uchylovali ke hře, která nám nesedí a umožnili tak domácím rychle získat dvojciferné vedení, které nakonec vyznívá až krutě, nicméně spravedlivě. Pochvalu dnes určitě zaslouží Honomichl s Kovandou, kteří dokázali prodat nabité zkušenosti. Doufejme, že již v dalším utkání se přidají i další hráči a již ve čtvrtek od 19:30 proti GBA bude náš výkon daleko kompaktnější.

Královští Sokoli - BK Lokomotiva Plzeň 77 : 59 (20:15 38:27 49:46)

Technický zápis

Tabulka a přehled utkání