Celkem náročný víkend čekal kategorii u14, která odehrála tří velice těžké zápasy během pěti dní.

Sobotní soupeř ze Sokola pražského, rozhodně jeden z aspirantů na postup mezi osm nejlepších, přijížděl do Plzně s vidinou snadných 2 bodů do tabulky. S tímto soupeřem se naši žáci potkali na turnaji v Pelhřimově a dokázali mu odolávat jen první čtvrtinu. Asi i s touto myšlenkou jsme vstoupili do zápasu a hned od úvodu to byl bojácný výkon. V půlce první čtvrtiny ale kluci zjistili, že se dá hrát s každým a utkání se postupem času srovnávalo. Ani jeden z týmů neodstoupil od tvrdé celoplošné obrany. U hostů se projevila velká chuť hrát jeden na jednoho a skóre nakonec narostlo na 43:105.

V neděli to byl jiný zápas. Soupeř z Vyšehradu přijel jen v osmi hráčích a s jediným cílem - ubránit bednu. Naši kluci s návyky průnikové hry neměli na začátku šanci a rozbíjeli se o nejvyššího hráče stojícího v bedně. Kluci ale postupem času zrychlovali hru a dokázali Vyšehradské přehrát. Kluci nakonec dokázali ubojovat první vítězství v lize.

BK Lokomotiva Plzeň - Sokol pražský 43:105 (13:31, 17:53, 32:79)

BK Lokomotiva Plzeň - Sokol Vyšehrad 73:47 (15:19, 26:31, 70:50)


Pohled trenéra J. Lejska:

„Se sobotním zápasem jsem spokojen. Kluci poznali současný vrchol naší skupiny a poznali, kolik práce před sebou ještě máme. Pokud se v budoucnu budeme chtít vyrovnat týmům, jako je Sokol pražský, musíme vydržet u celoplošného stylu hry, který přinese svůj zisk v budoucích letech. K nedělnímu zápasu nemám co říct. Stále více týmů se v těchto kategoriích uchyluje ke hře o výsledky na úkor individuálních činností. Jsem rád, že naši kluci si sami vybrali náročnější cestu a na tréninky přicházejí stoprocentně připraveni."

Tabulka a přehled utkání