K posledním zápasům základní části letošní sezony jsme zajížděli na Sokol Pražský a Sokol Vyšehrad.

Pro splnění cíle sezony, kterým bylo se umístit do 4.místa jsme museli alespoň jednou vyhrát. Umístění do čtvrtého místa by nám zaručovalo 2 věci.

1. Právo účasti v předkole o republikové finále v této sezoně
2. Právo účasti v lize U15 pro nadcházející sezonu

Jenže víkend nás nezastihl v kompletní sestavě. Z různých důvodů chyběly Matěj Moulis, Tomáš Vyleta, Honza Hajšman a Jarda Jirák. Díky těmto absencím jsme tedy chtěli být maximálně ostražití a mít více než 100% přístup. Vše se povedlo, ale nepředbíhejme.......................


Sokol Pražský vs. Loko 55:45 - statistiky
Zápas s lídrem jsme si chtěli především užít. Dále nás zajímalo zda jsme od posledního zápasu, kdy jsme dostali doslova „dardu", udělali posun k lepšímu. Ihned od úvodu oba celky praktikovali nátlakovou kolektivní obranu po celém hřišti. V úvodu se oba týmy drželi svého plánu, se kterého nechtěl ani jeden uhnout ani o píď. Díky neproměněným několika jasným šancím takové drobné ustrašenosti jsme po první čtvrtině prohrávali 11:6. V úvodu další desetiminutovky převaha domácích pokračovala, 7:22. Jenže, pak jsme hráčům jasně a opět zdůraznili, že neaktivita a strach je špatně, že za snahu jim nikdo hlavy trhat nebude, ba naopak. Začali jsme tak stíhací jízdu, která vygradovala 4.minuty před koncem zápasu kdy jsme prohrávali jen o 4 body. Herně byl zápas naprosto vyrovnaný. Jenže rozdíl byl v zakončení. Zatímco my za stavu -4 měli 2 šance skóre srovnat, ale neproměnili jsme. Zatímco domácí své šance využili. Konečné skóre -10 nás, ale nemrzí. Zápas byl do určité míry malým vítězstvím, poněvadž jsme domácí donutili k maximálnímu výkonu po celý zápas a troufnu si tvrdit, že jsme je donutili se i o výsledek bát.

Sokol Vyšehrad vs. Loko 46:85 - statistiky
K zápasu jsme zajížděli s vědomým, že jsme favority, ale s pokorou. Domácí mají ke svému umu i specifickou halu, která jim tvoří výborné domácí prostředí. Prakticky ihned od úvodu jsme byli basketbalovější a tvořili si šance za šancí. Jenže bohužel nás na maximální možnou míru trápilo zakončení a proměňování i těch nejjasnějších šancí. Pak se k tomu sem tam přidala nedůslednost v obraně a po první čtvrtině jsme vedli jen o 8. Druhá čtvrtina byla hodně podobná s tím rozdílem, že jsme sem tam nějakou tu šanci proměnili. Problémem bylo, že naši hráči chodili do koše jak na motýly. Nepřipraveni na tlak a velice bojácně. Do poločasu jsme vedli o 18 a asi již bylo zřejmé, že vyhrajeme, ale nám šlo především o předvedenou hru. Ta se postupem času mírně zlepšila a skóre narůstalo v náš prospěch. V zápase dostala šanci celá lavička včetně mladších. Po zápase jsme tak mohli doslova slavit, poněvadž díky tomuto vítězství, jsme si vysněné 4.místo uhájili.

Každý z hráčů si o víkendu odvedl své, ale celkově za víkend musíme pochválit našeho kapitána Ondru Novotného jehož energie na obou kocích palubovky byla velkým přínosem.

Nyní nás čeká tvrdá práce na přípravu v předkole o MČR, poněvadž doufáme, že jsme neřekli poslední slovo. My prostě chceme na Mistrovství republiky.