Ve 4. kole skupiny D jsme odjížděli v odpoledních hodinách do Pardubic, kde nás čekal zápas až od osmi hodin. Cestou nás postihla komplikace v podobě rozbitého jednoho auta, na utkání jsme ale dorazili včas.

K utkání jsme odjížděli pouze s jedním rozehrávačem Kamilem Říhou, neboť Venca Honomichl si musel plnit pracovní povinnosti a junioři Partyngl s Fleischhansem nebyli zdravotně v pořádku. Věděli jsme, že domácí budou moci využít hráče z A týmu a jejich síla tím rapidně vzroste. Nakonec však ani na jejich straně z různých důvodů nemohli postavit nejsilnější sestavu, jakou disponují. Přesto nám hned v úvodu utkání pořádně zatápěl Škranc, který dal úvodních 8 bodů domácích. Na naší straně vyšel perfektně úvod Říhovi. Ten po dobře sehraných kombinacích zaznamenal mezi druhou a sedmou minutou hned 4 trojky. Hrálo se velmi fyzicky náročné utkání plné osobních soubojů, a tak bylo nutné rozložit síly na všechny hráče s výjimkou právě Říhy. Z výše zmíněných důvodů z palubovky takřka neslezl, ale se svojí rolí se popasoval na jedničku. Když se mu střelecky přestalo dařit, vzal na sebe tíhu zodpovědnosti Míra Dvířka. Naprosto chladnokrevně vždy v ten pravý okamžik trefoval důležité trojky, celkem pět ze sedmi pokusů a byl po Kamilovi naším druhým nejlepším střelcem. Důležitým faktorem úspěchu byla zlepšená obrana na Davida Škrance. Tu nastartoval Michal Froněk a pokračoval v ní Ondra März, čímž udrželi domácího hráče na celkově přijatelných 15 bodech. Dlouhou dobu se nemohl dostat do správného rytmu Honza Suchý, ale v pravý čas, na konci 4. části, svými 6 body v řadě, udržel naši šanci na výhru. Velmi těžkou roli na obou polovinách měli i naši další podkošoví hráči Kovanda, Vondra a Doljak. Nicméně každý z nich přispěl velmi dobrým a kolektivním výkonem, což byl základ tohoto cenného vítězství.

Musím poděkovat všem hráčům za obrovské nasazení a přístup a gratuluji jim. Byly to obrovské nervy, ale znovu jsme si dokázali, že jako TÝM dokážeme sehrát velmi povedená utkání.

BK Synthesia Pardubice - BK Lokomotiva Plzeň 71 : 75 (24:20 35:35 48:54)

Tabulka a přehled utkání